Hlavní obsah

Liga mistrů je na dosah, tuší bookmakeři! Postup Slavie preferují i sázkaři

Praha

Již v úterý večer se český šampion pražská Slavia představí v play off prestižní fotbalové Ligy mistrů na půdě CFR Kluž. Svěřenci kouče Trpišovského mají jedinečnou příležitost napravit Waterloo českých klubů v pohárové Evropě z minulého týdne. Podle bookmakerů jsou jejich šance ještě lepší než solidní. Kurz na postup do základní skupiny je 1,52:1, přičemž na postup Rumunů se sází v poměru 2,61:1. Také rozložení vkladů hovoří ve prospěch Slavie v poměru 60:40.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Lukáš Masopust a Jan Mikula ze Slovanu Liberec.

Článek

Slavia je v Rumunsku favoritem, kurzy jí dokonce přejí natolik, že podle bookmakerů má dobré vyhlídky zvítězit i v Kluži. Jenže se musí mít na pozoru. „Rumunský mistr sice nemá takový zvuk, jako měla kdysi Steaua Bukurešť, jenže fotbalově je to podobně kvalitní a nepříjemný soupeř. Navíc si přiznejme, že na rumunské kluby české týmy historicky moc neumí," varuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Na druhou stranu Slavia je zatím v lize suverénní, má za sebou skvělý pohárový rok v Evropské lize, hráči nabrali sebevědomí. Slavia není týmem, který by se někoho, jako je Kluž, musel přespříliš obávat. Otázek, na které přinese odpovědi až dvojzápas o skupinu Ligy mistrů, je však více. Bude rumunský špílmachr Stanciu klíčovým hráčem? Jak si slávisté poradí s výměnou stoperské dvojice Deli - Ngadeu za duo Hovorka - Kúdela?

„Z tohoto pohledu asi nejvíc straší čtyři góly, které Kluž dokázala vstřelit i pod tlakem kotle na Celtiku Glasgow," připomíná Urbanec.

Kluž neprodá kůži lacino

Souček a spol. jdou do bitvy v optimální náladě. Kluž každopádně neprodá kůži lacino, také ona vede tuzemskou ligu, a hlavně šokovala vyřazením favorizovaného Celtiku ve třetím předkole.

„Slávisté se chystali do Skotska na stadion s možná nejlepší diváckou kulisou na světě, místo toho se můžeme těšit na další česko-rumunskou konfrontaci. V posledním předkole je ale více než kdy jindy důležitější výsledek, na atmosféru se historie opravdu neptá," předesílá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kluž je podle něj papírově přece jen přijatelnější soupeř, se kterým by se Slavia v aktuálním rozpoložení měla vypořádat.

Šance je opravdu vysoká

„Rumuni jsou hodně produktivní, klíčem k úspěchu bude defenzivní činnost. Kádr sešívaných má každopádně dostatek zkušeností a pro trenéra Trpišovského je postup do základní skupiny Ligy mistrů dalším kariérním krokem, prioritou a cílem, ke kterému celý klub dlouhodobě směřuje. Šance je opravdu vysoká a byla by věčná škoda ji nevyužít," poukazuje Hanák.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Odvetný zápas třetího předkola Ligy mistrů mezi Celtikem Glasgow a Kluží.

Slavia je mírným favoritem už v prvním utkání hraném na půdě soupeře. Na výhru sešívaných se sází v kurzu 2,7:1, na remízu 3,1:1 a na domácí 2,87:1. Vítězství Kluže si na tiket zvolilo 34 % sázkařů, smír 23 % a výhru Pražanů nejvíce - 43 %.

Tipující čekají hodně gólů

Slavia sice není tak rozjetá jako vloni touto dobou, ale i tak zatím v prvních kolech inkasovala jen málo. Pokud si jen trochu vzpomene na své výkony z minulé sezony, kdy vyděsila Chelsea a pocuchala sebevědomí Seville, měla by si s týmem Kluže poradit.

Bookmakeři i sázkaři u konkurenční Chance jsou ale opatrní. Kurzově je utkání vcelku vyrovnané, Slavia je momentálně jen v lehce lepší pozici - na její výhru je kurz 2,52:1, na domácí celek 3,20:1. Remízový kurz má hodnotu 3,18:1.

Že Slavia urve skalp Kluže, věří 42 % sázkařů, 39 % naopak sází na výhru domácího týmu. Kancelář eviduje hodně sázek na tip „každý tým dá v zápasu 1 a více branek" v kurzu 2,10:1 a „postoupí Slavia Praha" v kurzu 1,50:1.

Favoritem nadcházejícího ročníku Ligy mistrů je Manchester City s kurzem na triumf 5:1, následovaný Barcelonou (6:1) a Liverpoolem (8:1). Skalní fanoušci Slavie mají v nabídce stále k dispozici symbolický kurs 1892:1.

Všechny přenosy na O2 TV Sport (i Premier Sport) je stále možné díky letní nabídce O2 sledovat úplně zdarma - https://od.o2.cz/SportAFilmyZadarmo

Reklama

Související témata: