Hlavní obsah

Olympiakos - Krasnodar 4:0Přemožitelé Plzně znovu nadělovali! Olympiakos má na dosah postup do skupiny Ligy mistrů

Pireus
Aktualizováno

Po další výrazné výhře mají fotbalisté Olympiakosu Pireus na dosah postup do skupiny Ligy mistrů. Přemožitelé Plzně z 2. předkola v úvodním utkání závěrečného play off doma deklasovali Krasnodar 4:0. Na svém stadionu uspělo i Dinamo Záhřeb, které porazilo Rosenborg Trondheim 2:0. Young Boys v Bernu remizovali s Crvenou zvezdou Bělehrad 2:2. Odvety 4. předkola LM jsou na programu příští týden v úterý.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Kostas Tsimikas (vlevo) z Olympiakosu si kryje míč v souboji s Marcusem Bergem z Krasnodaru.

Článek

Olympiakos, který doma rozstřílel plzeňskou Viktorii rovněž 4:0 a ve 3. předkole vyřadil istanbulský Basaksehir, poslal do vedení ve 30. minutě Miguel Ángel Guerrero. Řecký tým v závěrečné čtvrthodině své vedení zvýraznil dalšími třemi góly. Dvakrát se trefil střídající Lazar Randelovič a v 89. minutě uzavřel skóre Daniel Podence. Olympiakos ani v pátém zápase kvalifikace LM v sezoně neinkasoval.

Záhřebské Dinamo rozhodlo o vítězství už během úvodní půlhodiny, kdy se prosadili Bruno Petkovič z pokutového kopu a Mislav Oršič. Jejich spoluhráč Nikola Moro v prvním poločase trefil břevno, do brankové konstrukce po změně stran zamířil i útočník Rosenborgu Samuel Adegbenro.

Young Boys začali výborné a už v sedmé minutě vstřelil vedoucí branku Roger Assalé. V 18. minutě však srovnal Milos Degenek a hned po změně stran otočil skóre Mateo García při debutu za Crvenou zvezdu. Čtvrt hodiny před koncem zajistil domácím alespoň remízu Guillaume Hoarau z penalty.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Dinamo Záhřeb - Rosenborg Trondheim 2:0 (2:0)
Branky: 8. Petkovič z pen., 28. Oršič.
Young Boys Bern - Crvena zvezda Bělehrad 2:2 (1:1)
Branky: 7. Assalé, 76. Hoarau z pen. - 18. Degenek, 46. García.
Nemistrovská část:
Olympiakos Pireus - Krasnodar 4:0 (1:0)
Branky: 78. a 85. Randelovič, 30. Guerrero, 89. Podence.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články