Hlavní obsah

Ajax - APOEL 2:0Ajax si znovu zahraje Ligu mistrů, postup slaví s Bruggami i Deli

Praha

Fotbalisté Ajaxu a Brugg postoupili do Ligy mistrů. Amsterdamský celek doma porazil APOEL Nikósie 2:0, belgický tým v sestavě s bývalým slávistickým obráncem Simonem Delim zvítězil v odvetě 2:1 nad Lincem.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Simon Deli si zahraje s Bruggami Ligu mistrů

Článek

Ajax v minulé sezoně Ligy mistrů došel až do semifinále, v třetím předkole ale o jeho postupu přes PAOK Soluň rozhodla jediná branka a zdaleka jednoznačné nebylo ani dvojutkání s kyperským soupeřem. Po bezbrankovém výsledku v Nikósii doma mohl Ajax dostat v závěru poločasu do vedení Tadič, jenže zblízka minul.

Přesto šli domácí hráči do šaten s náskokem, neboť v 43. minutě se hlavou prosadil Álvarez. Krátce po změně stran rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu po jednom gólu na obou stranách a postup favorita pojistil až v závěru Tadič.

Postup slaví i Bruggy

Bruggy si z Lince přivezly jednobrankové vedení, které v domácím prostředí mohly v prvním poločase zvýšit, ale gól po kontrole u videa neplatil. Rakouskému celku nevycházely protiútoky, navíc v 70. minutě inkasoval branku z hlavy Vanakena, který skóroval i v úvodním zápasu.

Šanci hostům vybojoval proměněnou penaltou Klauss, jenže pak dostal druhou žlutou kartu jeho spoluhráč Trauner a Bruggy potvrdily postup Dennisovou brankou z 90. minuty. Z posledních čtyř ročníků si zahrají základní část LM potřetí.

Odvetná utkání 4. předkola Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Ajax Amsterodam - APOEL Nikósie 2:0 (1:0)
Branky: 43. Álvarez, 80. Tadič. První zápas 0:0, postoupil Ajax.
Nemistrovská část:
Club Bruggy - LASK Linec 2:1 (0:0)
Branky: 70. Vanaken, 90. Dennis - 74. Klauss z pen. ČK: 82. Trauner (Linec). První zápas 1:0, postoupily Bruggy.

Reklama

Související témata: