Hlavní obsah

Střílej, hecovali ho. Půjdu jako tank, řekl si Bořil. Pak poslal Slavii do ráje a rozbrečel Tvrdíka

Praha
Aktualizováno

Eden je pro slávisty doslova a do písmene fotbalovým rájem. Po dlouhých 12 letech se dočkali druhého postupu do Ligy mistrů v klubové historii. Tým Jindřicha Trpišovského demonstroval v play off svou sílu a po dvou výhrách 1:0 nad Kluží se může těšit na čtvrteční los základních skupin v Monaku. „Splnil se sen nás všech. Na Ligu mistrů jsme se zatím jen koukali v televizi, teď si můžeme s nejlepšími i zahrát,“ líčí za všechny obránce Ondřej Kúdela. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík se samým štěstím na tribuně dokonce rozbrečel.

Bořil zbořil Kluž, smál se po utkání šťastný sváteční střelec Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Eden oslavuje nečekaného hrdinu. Vždyť reprezentační bek Jan Bořil zatím dával góly jen Příbrami, až na jaře se trefil taky proti Liberci.

V pohárové Evropě ale gól ještě nikdy nedal. Až ve středu večer. Pojistil Slavii postup do Ligy mistrů a odšpuntoval obrovskou euforii.

Sestřih odvetného zápasu 4. předkola LM mezi Slavií a KlužíVideo: O2 TV Sport

„Krásný sen, jsem hrozně šťastný. Všichni jsme se strašně obětovali, abychom se do Ligy mistrů dostali," jásá Bořil.

Jako by ho k životní akci spoluhráči vyhecovali.

„Smějí se mi, že už dávám góly nejen Příbrami, že jsem si nejlepší gól schoval na takový moment... O poločase mi v kabině říkali, ať častěji střílím, trenér Řehák mě nabádal, abych mířil na zadní tyč. Když se naskytla šance, řekl jsem si, že tam půjdu jako tank. Zaplať pánbůh, že jsem se trefil," líčí životní akci.

„Byl jsem rád, že Bóřa nemusel při gólové akci nikoho obcházet, v tom není silný... Musím říci, že postup trefil náš nejnepravděpodobnější střelec. Když jsme šli na rozcvičku, zrovna jsme o něm mluvili. On byl v pořadí očekávaných střelců až desátý, za ním už jen brankář Kolář," kření se trenér Jindřich Trpišovský.

Největšího hrdinu však kouč vidí v gólmanovi. „Troufnu si říci, že v součtu obou zápasů byl klíčovým faktorem Ondra Kolář. Chytil penaltu v Kluži, v odvetě znovu vytáhl standardku, kterou jsem už viděl v bráně. K postupu do Ligy mistrů potřebujete gólmana. Před dvanácti lety Slavia oslavovala Vaniaka, Ondra na něj navázal," chválí Trpišovský.

Sešívaní mají příjemné starosti. Výběr soupeřů do základní skupiny.

„Přál bych si zástupce anglické a španělské ligy. Při losu budou každopádně už jen samé topovky. Je mi jedno, koho dostaneme," poroučí Bořil.

„Koho si přát? Real Madrid, Barcelona, Juventus, PSG, Liverpool... Na výběr je spousta skvělých, soupeřů. V prvních dvou koších není nikdo špatný," rozplývá se také Tomáš Souček.

Reklama

Související témata: