Hlavní obsah

Poprask v Bahrajnu! Postup Slavie do Ligy mistrů se slavil po celém světě

Praha
Aktualizováno

Poprask v Bahrajnu, oslavy v USA a taky v Itálii. Fakt, že fotbalová Slavia postoupila do Ligy mistrů, vzbudil ohlas po celém světě. Přímo na stadionu fandil sešívaným viceprezident Bahrajnské fotbalové asociace Khalid bin Hamad Al Khalifa a byl mezi prvními gratulanty k postupu. Slavii děkoval i na sociálních sítích.

Sestřih odvetného zápasu 4. předkola LM mezi Slavií a KlužíVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Ve středu před půlnocí v Česku nebylo moc šťastnějších lidí, než jsou fanoušci fotbalové Slavie. V červenobílém táboře propukla po výhře nad rumunskou Kluží nepopsatelná euforie a slavilo se opravdu všude.

Koho jim přisoudí dnešní los Ligy mistrů? Mají slávisté vysněné soupeře?Video: Sport.cz

„Nejprve blahopřeji slávistickým fanouškům a speciálně pak Jaroslavu Tvrdíkovi za to, že mi dovolil sledovat jak Abdulla Yousif vytváří historii naší země tím, že se kvalifikoval do Champions League," vystřihl na sociální sítě po závěrečném hvizdu viceprezident Bahrajnské fotbalové asociace Khalid bin Hamad Al Khalifa.

Bahrajnský fotbalista Hilál šel na plac v Edenu až v 79. minutě, ale to nemohlo nic změnit na radosti zástupců jeho země.

Dojatý šéf Slavie Jaroslav Tvrdík slzel štěstím, gratulace přilétaly ve stovkách a nával štěstí tryskal v Sinobo Areně na každém centimetru. „Velká gratulace Slavii. LIGA MISTRŮ BUDE!" nezapomněla na své miláčky ani v Americe tenistka Petra Kvitová. Když jí to čas dovolí, chodí sama červenobílým fandit. Teď je ale na grandslamovém US Open a nemohla být i historické chvilky.

„Gratulaceee!!! @slaviaofficial Champions League" těšil se z úspěchu i bývalý hráč Slavie a český reprezentant Jakub Jankto, který momentálně působí v Itálii. Je hráčem Sampdorie Janov.

A šéf fotbalové Slavie byl ze všeho pořádně dojatý. "Jsem šťastný, a nevím, proč to nepřiznat. A chci poděkovat všem, kteří tři roky dřeli, pomáhali a podporovali. Kolegům z vedení, trenérům, realizačnímu týmu a zaměstnancům klubu bez výjimky. Fanouškům. Výsledek je také závazek, k minulosti i k budoucnosti. A zvládneme ho. Věřím!" radoval se na sociálních sítích předseda představenstva Slavie.

Reklama