Hlavní obsah

Klopp po prohře v Neapoli zpochybnil penaltu i videorozhodčí

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp po prohře 0:2 na hřišti Neapole v úvodním kole Ligy mistrů zpochybnil penaltu nařízenou proti jeho týmu. Německému kouči obhájců trofeje se také nelíbilo, že hlavního sudího a jeho krajana Felixe Brycha při klíčovém momentu neopravili videorozhodčí.

Sestřih utkání Ligy mistrů Neapol - LiverpoolVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Podle Kloppa před pokutovým kopem, který v 82. minutě proměnil Dries Mertens, domácí José Callejón simuloval v souboji s Andrewem Robertsonem. "Pro mě to jednoznačně nebyla penalta, protože Callejón skočil ještě před jakýmkoliv kontaktem. Ale to už nemůžeme změnit, takže k sobě musíme být kritičtí," řekl trenér Liverpoolu.

Nelíbilo se mu, že Brychův verdikt potvrdili i rozhodčí u videa. Ti podle protokolu mohou zvrátit rozhodnutí hlavního arbitra jen v případě očividné a závažné chyby. "Nechci vypadat, že brečím. Možná ani neumím moc prohrávat, ale pokud taková rozhodnutí budou dělat lidé, je tu stále potenciál pro selhání. Taková jsou pravidla a my se jimi musíme řídit," prohlásil Klopp.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Dries Mertens střílí z penalty vítězný gól Neapole v utkání Ligy mistrů s Liverpoolem.

"Celý tým rozhodčích jsou Němci, kteří mají zkušenosti s videem z bundesligy. Přesto se něco takového stane. Určitě si obhájí, že udělali správné rozhodnutí. Chtěli bychom v takových chvílích jasnější vysvětlení," doplnil bývalý kouč Dortmundu nebo Mohuče.

Neapol v minulém ročníku Ligy mistrů doma ve skupině porazila Liverpool 1:0, letos výsledek ještě vylepšila, když v nastavení přidal pojistku střídající Fernando Llorente. "Bylo to velice vyrovnané utkání. Jsou nejlepší tým v Evropě a donutili nás, abychom byli výjimeční," konstatoval neapolský trenér Carlo Ancelotti. "Podali jsme prakticky dokonalý výkon. Čelili jsme jim tolikrát, že už je známe po taktické stránce a udělali jsme všechno správně," přidal španělský útočník Callejón.

Liverpool jako obhájce prohrál v LM první zápas nového ročníku, což se naposledy stalo v roce 1994 AC Milán, který podlehl Ajaxu Amsterdam. Skupinu E vede Salcburk po drtivé domácí výhře 6:2 nad Genkem. Reds jsou až třetí.

"Doufám, že tohle pořadí není definitivní. Dejte nám pár zápasů, abychom mohli změnit tabulku," podotkl Klopp. "Řekl jsem mu, aby byl v klidu, protože když tady prohraje, pak většinou vyhraje celou Ligu mistrů," dodal Ancelotti.

Reklama

Související témata: