Hlavní obsah

Provokace Realu. Hrdina Brugg oslavil své góly jako Ronaldo. Teď ho čeká tetování

Tohle se fanouškům Bílého baletu nelíbilo. Hvězdný Real Madrid šel do úterního druhého kola skupinové fáze Ligy mistrů s jasným cílem. Zapomenou na blamáž z prvního kola a odčinit prohru 0:3 proti PSG. Jenže to se svěřencům Zinédina Zidanea nepodařilo a na Santiago Bernabéu se museli proti Bruggám spokojit s remízou 2:2. V prvním poločase řádil hostující fotbalista Emmanuel Bonaventure Dennis, který vstřelil dvě branky. Svou druhou trefu navíc slavil vzhledem k okolnostem dost provokativním způsobem. Napodoboval Cristiana Ronalda.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Real - BruggyVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Jednadvacetiletý Nigerijec nepůsobil v zakončení zrovna jistým dojmem. Jenže balón za záda Thibauta Courtoise dostal v obou gólových příležitostech a trefit se dvakrát proti Bílému baletu na Santiago Bernabéu se zkrátka počítá.

Když v 39. minutě rozvlnil síť podruhé, napodobil gólovou oslavu Cristiana Ronalda. Vzhledem k tomu, že od odchodu hvězdného útočníka do Juventusu Turín se Real trápí a zůstává ve stínu úspěchů z dob, kdy byl Ronaldo v kádru, musela být tato okázalost pro madridské fanoušky bolestnou připomínkou toho, jak moc jim nyní Portugalec chybí.

Nigerijský útočník Dennis přitom fanoušky pobavil už před utkáním, kdy si s nebývalým zájmem fotografoval a natáčel madridský svatostánek. „Tohle je sen. Hodně z nás by ani nenapadlo, že si tady někdy zahrajeme. Jestli tady dám gól, tak si nechám udělat tetování," řekl před duelem Dennis. Teď ho tedy čeká tetování dvojité.

O přestávce musel z utkání odstoupit brankář Thibaut Courtois, jemuž se udělalo špatně od žaludku. Real zabral, ale nakonec to proti v deseti hráčích hrajícím Bruggám stačilo pouze na remízu 2:2. Bílý balet má po dvou odehraných kolech na kontě pouze bod, který v tuto chvíli znamená průběžnou poslední příčku skupiny A.

Reklama

Související témata: