Hlavní obsah

Slavia uctí při Lize mistrů Gottovu památku, vzpomínku chystá i Plzeň

Praha
Aktualizováno

Zesnulý zpěvák Karel Gott měl fotbalovou Slavii v srdci a pražský klub při středečním duelu Ligy mistrů s Borussií Dortmund uctí památku legendárního zpěváka, který zemřel před úterní půlnocí ve věku 80 let. Po rozcvičce obou týmů zazní stadionem v Edenu výběr z Gottových písní.

Foto: Právo

Článek

„O uctění památky Karla Gotta jednáme s UEFA," potvrdil nedlouho po oznámení zpěvákova skonu pro Sport.cz tiskový mluvčí Slavie Michal Býček záměr Slavie připomenout večer v Edenu legendu české populární hudby. Gottova tvorba navíc měla silný ohlas i v Německu a proti uctění památky by tak určitě nebyl ani soupeř sešívaných, dortmundská Borussie.

"Se zástupci UEFA jsme domluvili, že po rozcvičce obou týmů zazní výběr skladeb Karla Gotta a následovat bude minutový potlesk," upřesnil Býček odpoledne.

Kompletní medailon o životě a smrti Karla Gotta >>

Vzpomínku chystají i v Plzni

Na svého slavného rodáka pak vzpomínají i v Plzni. „Pokud to jenom trochu půjde, určitě něco před naším nedělním domácím zápasem s Vítkovicemi na počest Karla Gotta uspořádáme. Podrobnosti zatím nevím, ta zpráva je strašně čerstvá," řekl Sport.cz generální manažer a jednatel hokejové Plzně Martin Straka.

Gott hokej miloval a coby plzeňský rodák držel Indiánům palce. V jejich mistrovské sezoně 2012/13 byl osobně přítomen na čtvrtém finálovém utkání proti Zlínu, a dokonce vhodil čestné buly. „Měl jsem pak možnost se s ním sejít a mám jeho obraz v plzeňském dresu, na kterém je se zlatým mikrofonem," uvedl Straka, který tehdy působil v Plzni jako hráč.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Karel Gott s dresem hokejové Plzně a svým jménem na snímku z roku 2013, kdy v západočeské metropoli vhazoval čestné buly při 4. finále extraligy proti Zlínu.

„Karel Gott je největší legenda, kterou znám. Jeho písničky poslouchám a učím je i své děti. Byla to neskutečná osobnost. Jeho smrt je obrovská ztráta pro celou Českou republiku," dodal olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z roku 2005.

Na Gotta pak zavzpomínu i fotbalová Viktoria. "Památku se chystáme uctít prostřednictvím kondolence na sociálních sítích," řekl Sport.cz tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články