Hlavní obsah

Včelka Mája zněla Edenem. Vyprodané tribuny uctily památku Karla Gotta

Praha

Bezmála dvacet tisíc fanoušků potleskem vestoje uctilo ve středečním podvečeru památku zesnulého českého zpěváka Karla Gotta, který zemřel v úterý ve věku osmdesáti let. Když týmy pražské Slavie a Borussie Dortmund dokončily rozcvičku před utkáním skupiny F Ligy mistrů, rozezněla se stadionem v Edenu skladba Včelka Mája.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Slavia - Dortmund

 
Článek

Fotbalová Slavia avizovala už v průběhu středečního dopoledne, že chce uctít památku zesnulého zpěváka a o nejvhodnější formě jedná se zástupci UEFA. Minutu ticha před výkopem utkání druhého kola skupiny F zástupci evropské generality nedovolili, proti minutě potlesku provázené známou skladbou českého zpěváka a obrazovým záznamem na velkoplošných obrazovkách neprotestovali.

A tak když se borci obou klubů začali trousit do šatny po rozcvičení, spustila se z reproduktorů Včelka Mája v češtině, v polovině skladby pak plynule přešla do německé verze.

Smrt Zlatého a Českého slavíka se totiž dotkla i německého týmu. Pro Borussii legendární český zpěvák v roce 1996 nazpíval klubovou hymnu právě s použitím slavného hitu Včelka Mája. Klubovou hymnu nahrál spolu s kolegou Norbertem Dickelem, jmenovala se Schwarz-Gelb wie Biene Maja.

Byť do výkopu zápasu zbývalo ještě několik desítek minut, místa na tribunách už byla téměř kompletně zaplněná, a tak se stadionem nesl hromový potlesk, k němuž se připojili i fanoušci Borussie a několik hráčů obou klubů mířících do šaten. Na obrazovkách přitom mohli sledovat fotografie z fotbalových vystoupení Karla Gotta, jeho účasti na plese Slavie či právě z nahrávání klubové hymny Borussie.

Reklama

Související témata: