Hlavní obsah

Návod pro Slavii? Sparta skolila Barcelonu na apríla ve svém Zápase století

Již o propastných 17 bodů unikají Spartě v aktuální tabulce domácí soutěže. Jedno by si však fotbalisté pražské Slavie od rivala rádi vypůjčili i teď. Skalp Barcelony v Lize mistrů! Letenští se ho dočkali v nultém ročníku na apríla 1992 a památný duel byl později vyhlášen sparťanským Zápasem století. Sešívaní mají šanci ve středu, kdy Messiho a spol. hostí v Edenu. V našem videu si můžete poslechnout, jak bitvy s Barcou glosují trenér Dušan Uhrin a bývalý útočník Horst Siegl, který ji svým gólem porazil.

Návod pro Slavii před Ligou mistrů? Vzpomínky na slavné vítězství Sparty nad BarcelonouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Žádný šprým - Máme zase velký tým!" „Heroický výkon Sparty" S takovými titulky líčily české noviny výhru Sparty 1:0 nad Barcelonou, o niž se jediným gólem postaral kanonýr Horst Siegl.

Psal se 1. duben 1992, ale nebyl to žádný apríl.

„Vynikající utkání. Však se také stalo Zápasem století," poukazuje trenér Dušan Uhrin, který Spartu proti Barceloně vedl v kariéře celkem třikrát.

„Dát gól a vyhrát s Barcelonou, to se počítá. Myslím, že u nás v Čechách takových hráčů moc neběhá," usmívá se Horst Siegl.

Na Uhrina udělala Slavia obrovský dojem v prvním utkání ve skupině na hřišti Interu Milán. „Řekl bych, že šlo také téměř o Zápas století. Pokud bude hrát znovu s takovou agresivitou, vervou a zápalem, myslím, že může proti Barceloně uspět," věří kouč českých vicemistrů Evropy z roku 1996.

Více v našem videu.

Fotbalová Liga mistrů - 1. dubna 1992 na Letné:
Sparta Praha - FC Barcelona 1:0 (0:0)
Branka: 65. Siegl. Rozhodčí Bo Karlsson (Švéd.). Bez karet. Diváci: 27 374.
Sparta: Petr Kouba - Jozef Chovanec - Michal Horňák, Jiří Novotný, Petr Vrabec (77. Rudolf Matta) - Lumír Mistr, Václav Němeček, Martin Frýdek, Roman Vonášek - Pavel Černý, Horst Siegl (90. Dejan Joksimovič). Trenér Dušan Uhrin.
Barcelona: Andoni Zubizarreta - Ronald Koemann - Muňoz Nando, Ricardo Serna - Eusebio Sacristan, José Guardiola (74. Miguel Nadal), José Maria Bakero, Michael Laudrup, Richard Witschge - Julio Salinas (74. Juan Goycoechea), Aitor Beguiristain. Trenér Johan Cruyff.

Reklama