Hlavní obsah

Sehnal místo hned u trávníku. A doufá, že se některý ze slávistů stane nesmrtelným

Radek MalinaSport.czPrávo

Sypal ze sebe poklony na adresu protivníka, současně neskrýval touhu po senzaci. Fotbalová Slavia hostí ve středu večer ve třetím díle skupiny F Ligy mistrů Barcelonu, pětinásobného vítěze nejprestižnější klubové soutěže Evropy. A trenér domácích Jindřich Trpišovský doufá, že jeho svěřenci dokážou Messiho a spol. uhlídat.

Kdo uhlídá Messiho, je nesmrtelný. Tak snad to někdo ze slávistů bude, věří Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Příprava na zápas byla jednodušší, protože všichni kluci soupeře velice dobře znají. Je pochopitelně složité se na Barcelonu připravit, ale vlastně jde o jednoduchý úkol, protože jsme nemuseli vypravovat, kdo je Messi či Suárez," smál se Jindřich Trpišovský vpředvečer bitvy, která je v dějinách Slavie jednou z nejvýznamnějších.

„Když hrál Messi v Edenu před osmi lety proti Plzni a vstřelil hattrick, byl jsem jen u televize, protože jsem nesehnal lístek. Na středu mám naštěstí docela dobré místo," culil se Trpišovský v připomínce duelu katalánského týmu v Lize mistrů proti tehdejším českým šampionům ze západu Čech na podzim 2011.

Slavia se chystá na bitvu se slavnou BarcelonouVideo: Sport.cz

„Messi je hráčem, jehož si nynější generace budou pamatovat do konce životů. Je to fotbalový génius. Patří k nejlepším hráčům světa. V šatně kluky hecujeme, že kdo uhlídá Messiho, stane se nesmrtelným. Takže pevně doufám, že ve středu po zápase budu mít v kádru jednoho nesmrtelného hráče," vtipkoval Trpišovský.

Nijak neskrýval, že jej čeká největší zápas trenérské kariéry. „Nikdy by mě nenapadlo, že se budu účastnit souboje s mužstvem, které představuje největší umění našeho sportu. Za dob trenéra Guardioly byla Barcelona nejvíce dominantní tým planety. Ať na ně zkusil kdokoliv cokoliv, stejně dostal pět gólů. Hrát s tímhle soupeřem je zážitek. Je na nás, abychom si dokázali, že můžeme s Barcelonou držet krok," burcoval tým Trpišovský.

Inspiraci pro středeční bitvu hledal zejména v duelu katalánského giganta na půdě Dortmundu v úvodním kole skupiny F (0:0). „Snad jsme našli určitý recept. Věřím, že pokud jsme dokázali trápit Dortmund, máme šanci i proti Barceloně. Pochopitelně budeme jako tradičně vycházet z pohybu. Ovšem pokud nebudeme kompaktní a schopní držet míč, nepomůže nám ani sto dvacet naběhaných kilometrů v zápase. V nadsázce klukům říkám, že fotbal je nenaučím, ale běhat ano. Musíme prostě určitě věci nahradit pohybem," naznačil Trpišovský, že se Slavia bude držet svého stylu i proti úřadujícím španělským šampionům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barcelona trénovala den před zápasem se Slavií ještě v domácích podmínkáchVideo: sntv

„Vždy je klíčový výsledek. Pořád mám v hlavě zápas s Dortmundem. Byl jsem pochopitelně rád, jak jsme se prezentovali, ale každý si pamatuje, že jsme prohráli o dvě branky. Kdybychom nevěřili v naději na úspěch, mohli bychom na trávník poslat naše manželky. Šance nejsou možná procentuálně velké, ale budeme bojovat."

Reklama