Hlavní obsah

Zuřil a máchal rukama. Doběla vytočený Guardiola vyjel po náhradníkovi

Manchester/Praha

Zranění stehenního svalu ukončilo účinkování španělského defenzivního záložníka Manchesteru City Rodriho v úterním zápase skupinové fáze Ligy mistrů proti italské Atalantě Bergamo. Střídáním proto musel už v prvním poločase zasáhnout neplánovaně do hry fotbalový trenér domácích Josep Guardiola. Náhradník John Stones ale nebyl připravený. Situace vyústila až k výbuchu emocí španělského kouče. Manchester nakonec utkání opanoval poměrem 5:1, hattrick si připsal útočník Raheem Sterling.

Sestřih utkání Ligy mistrů Manchester City - Atalanta BergamoVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Kouč Manchesteru City doslova běsnil, když v závěru prvního poločasu chtěl poslat na hřiště náhradníka Stonese. Pětadvacetiletý Angličan v tu chvíli ale seděl na lavičce a vše mu trvalo zjevně mnohem déle, než si představoval šéf celku Guardiola.

Stones měl na hřišti nahradit Rodriho, který kvůli zranění stehenního svalu odkulhal ze hřiště. Jenže místo toho, aby Stones narychlo zalepil díru v sestavě, španělský stratég ho musel jít osobně popohánět.

Pro stanici BT Sport se k celé situaci fotbalista vyjádřil v pozápasovém rozhovoru. „Musel jsem si pořádně nasadit holenní chrániče. Ale čas byl samozřejmě v tu chvíli velmi důležitý, o to trenérovi šlo," vysvětlil co stálo za situací, kdy rozzuřený Guardiola vzteky bouchl do sedačky u náhradníků.

Citizens nakonec dokráčeli k pohodlnému vítězství 5:1. Nováčka soutěže z Bergama sestřelili dvěma brankami Sergio Agüero a hattrickem Raheem Sterling, pro nějž to byl první třígólový zápas v soutěži.

Reklama