Hlavní obsah

Není Genk jako Gent! Fanoušci Liverpoolu si při cestě na Ligu mistrů spletli kluby

Praha

Dva fanoušci fotbalistů Liverpoolu cestovali na středeční utkání Ligy mistrů svého oblíbeného týmu do Belgie, ale ačkoli měli na stadion vstupenky, sledovali zápas jen v televizi. Místo do Genku se totiž vydali do podobně znějícího Gentu, a když zjistili svůj omyl, přesunout se do dějiště zápasu už nestihli.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Radost hráčů Liverpoolu z úvodního gólu Alexe Oxladea-Chamberlaina proti Genku.

Článek

Rob z Londýna a Lee z Leicesteru utratili každý zhruba 200 liber (přes 5000 korun) za vstupenky a lístky na vlak, ale do špatného města. "Když jsme tam dorazili, neviděli jsme žádné jiné liverpoolské fanoušky, což trochu vzbudilo naše podezření," řekl Rob BBC.

"Pak jsme šli na večeři a zhruba hodinu před výkopem jsme říkali jednomu číšníkovi, který byl fanouškem Gentu, 'dnes hrajeme s tvým týmem', a on na to, 'to teda nehrajete,' a tehdy jsme si uvědomili naši chybu," vyprávěl. "Už jsme měli pár piv, takže řídit jsme nemohli, a i kdybychom skočili do taxíku - zápas se hrál 150 kilometrů daleko, takže jsme to měli zpečetěné."

Alespoň malou útěchou mohl být dvojici Angličanů fakt, že úřadující šampioni Ligy mistrů vyhráli v Genku jasně 4:1. "Sledovali jsme to v televizi v jednom irském baru se super lidmi, takže jsme si to stejně užili," řekl Rob.

Náhradou byla Evropská liga

Nakonec si však Britové mohli zajít na pohárové utkání i v Gentu. Když se totiž příběh obou nešťastníků rozšířil po internetu, pozval je tamní tým KAA Gent na dnešní zápas Evropské ligy proti Wolfsburgu. Rob s Leem museli odmítnout, protože měli být už dnes ráno zpět doma, ale přijali nabídku klubu být VIP hosty na lednovém ligovém zápasu Gentu - proti Genku.

"Pochybuju, že nám dají klíče od města, ale možná se tam vrátíme jako celebrity," řekl Rob, jehož belgická příhoda neodradila od myšlenek na další cestu s Liverpoolem po Evropě. "Příště si ale raději necháme udělat itinerář od někoho jiného," dodal.

Reklama

Související témata: