Hlavní obsah

Recept zná Zbořil! Dostane se z Barcelony na fasádu Edenu k legendám?

Sešívaní počítají poslední hodiny do zahájení dalšího historického duelu. Doma v Edenu měli dost blízko, aby giganta nachytali. Před odvetou v Barceloně tedy věří, že mají na zázrak, jakým by jakýkoliv bodový zisk na Camp Nou bezesporu byl. „Jsme v prostředí, kde se hraje nejlepší fotbal na světě. Chceme se tady prezentovat kvalitním kombinačním fotbalem,“ ujišťuje trenér Jindřich Trpišovský před večerním zápasem fotbalové Ligy mistrů.

Záložník Slavie Tomáš Souček o BarceloněVideo: Televize Seznam.cz

 
Článek

Barcelona není jen Lionel Messi, Pan Božský světového fotbalu.

Což takhle třeba Marc André ter Stegen, gólman, který Barcelonu v prvním vzájemném utkání v Edenu hned v několika situacích podržel?

Slavia trénovala na slavném Camp NouVideo: Televize Seznam

„Že proti nám stojí takový brankář, v hlavě nemáme. Chceme vždy zakončit stejně jako v každém jiném zápase. Proti útočníkům soupeřů ale zcela jistě potvrzuje svoji kvalitu," líčí záložník Tomáš Souček, který se znovu dostal do střelecké ráže.

Gólman Barcelony pěkně brnkal v Edenu slávistům na nervy.

„Vytvořili jsme si šance, které by jindy skončily gólem, ale Ter Stegen je dokázal pochytat. Měli bychom si asi vzít příklad z Honzy Bořila a jeho zakončení bodlem," směje se Souček.

Nevšední motivace od šéfa

Od chvíle, co ho překladatelka před odvetou s Kluží nazvala Honzou Zbořilem, se levý obránce Slavie stal kultovní postavou červenobílých.

Postup do Ligy mistrů jistil vítěznou trefou, nezůstalo však jen u ní. V domácím duelu dal gól taky Barceloně. Velmi neortodoxně, jak sám řekl, tak kladenským nártem, tedy bodlem...

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský o utkání s BarcelonouVideo: Televize Seznam

„Máme dohodu. Když dá na Barce vítězný gól, jde na stěnu stadionu k legendám," motivuje šéf klubu Jaroslav Tvrdík s úsměvem rozjetého Bořila, že za skalp giganta se může dostat rovnou na fasádu vršovického Edenu.

Na zakončení by však přece jen měli být jiní.

Hodlají Barceloně ublížit

„Chceme Barceloně fotbalově ublížit a chceme se prezentovat stejně jako v prvním vzájemném zápase. Nikomu nevoní, když je v defenzivě a nemá míč. Oba týmy jsou ve vedení ve svých ligách, jsou neradi, když jsou zatlačení do defenzivy," definuje kouč Jindřich Trpišovský recept na úspěch, který se snaží svým svěřencům v jámě lvové vštípit.

Trénink Slavie v BarceloněVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

„Projdeme zkouškou ohněm, jsme však plně odhodlaní udělat maximum a prezentovat se stejně jako doma," slibuje trenér.

Zápas FC Barcelona - Slavia Praha ve 4. kole základní skupiny F fotbalové Ligy mistrů se hraje od 18:55, přímý přenos vysílá O2 TV Sport a onlajn reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Utkání Barcelona - Slavia na O2 TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou tradičně všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký duel chce živě sledovat.
Úterní program začne již v 18.00 hodin na O2 TV Sport, kdy se studio v pražské O2 areně bude věnovat především očekávanému duelu Barcelona – Slavia Praha. Moderátor Libor Bouček přivítá jako hosty Vladimíra Šmicera, vítěze Ligy mistrů z roku 2005, a také Marka Jankulovského, který dokázal v roce 2007 vyhrát Ligu mistrů s AC Milán.
Druhé stanoviště bude přímo na slavném stadionu Camp Nou v Barceloně. Zde bude moderátor Petr Svěcený rozebírat aktuální dění s Tomášem Ujfalušim, bývalým reprezentačním obráncem, jenž dokázal s Atléticem Madrid vyhrát Evropskou ligu i Superpohár UEFA. Ve vysílání Petra Svěceného se objeví i slavní fanoušci Slavie jako například kardiochirurg Jan Pirk nebo překážkářka Zuzana Hejnová.
Přímo z hrací plochy se přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Barcelona – Slavia Praha pak komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Po skončení následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy v hlavním studiu. Všechny přenosy na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal je možné sledovat i díky měsíční službě O2 TV Sport Pack.

Reklama