Hlavní obsah

Nový Neymar mohl dát nejrychlejší hattrick v historii Ligy mistrů. Ramos ale řekl ne!

Praha

Brazilec Rodrygo vtrhl na blyštivou scénu fotbalové Ligy mistrů ve velkém stylu, ve svém druhém startu v této soutěži nasázel hattrick. Osmnáctiletý útočník svým kouskem pomohl Realu k vysoké výhře 6:0 nad Galatasaray Istanbul (6:0) ve středečním duelu v Madridu.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Real Madrid - Galatasaray IstanbulVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„Slyšet San Bernábeu, jak zpívá moje jméno, je splněný sen," rozplýval se Rodrygo. „Jsem tak šťastný, byl to pohádkový večer. Ale musím zůstat nohama na zemi," dodal teenager, který se stal druhým nejmladším třígólovým střelcem v historii Ligy mistrů. Prvenství drží legendární španělský útočník Raúl.

Real se s tureckým celkem nemazal, v sedmé minutě vedl 2:0. Obě trefy obstaral právě Rodrygo. Ve 14. minutě mohl dovršit čistý hattrick, Bílý balet dostal výhodu pokutového kopu. Fanoušci Realu byli v očekávání, jestli tradiční exekutor Ramos přenechá míč mladému spoluhráči. A umožní mu, aby dovršil nejrychlejší hattrick v historii Champions League. To se však nestalo, Ramos dloubákem ala Antonín Panenka zvýšil na 3:0.

Rodrygo se však třetího gólu přece jen dočkal, v nastavení dokonal debakl tureckého celku. Po letním transferu do Realu byl označen za „nového Neymara", neboť stejně jako jeho slavný krajan, který nyní působí v Paris St. Germain, přišel před lety do Španělska z brazilského klubu Santos.

„Nepřekvapil mě, že dal tři góly. Má všechno. Techniku, rychlost, herní inteligenci. Učí se velmi rychle, chce se zlepšovat," řekl kouč Realu Zinédine Zidane. „Je mu teprve osmnáct, ale má obrovskou kuráž a víru. Líbí se mi, když se mladí fotbalisté takhle prosazují," doplnil autor dvou branek útočník Karim Benzema, který skóroval v patnácté sezoně Ligy mistrů za sebou. Stejný počin dokázal pouze barcelonský klenot Lionel Messi.

Reklama