Hlavní obsah

Slavia hodlá vyřadit Žilinu zlepšenou ofenzívou

PRAHA

Fotbalisty pražské Slavie čeká ve středu odveta 2. předkola Ligy mistrů. V odvetě proti slovenskému šampiónovi MŠK Žilina hodlají sešívaní zužitkovat nadějnou bezbrankovou remízu z úvodního utkání na Slovensku. Postupující tým se ve 3. předkole utká s Ajaxem Amsterdam. „Víme, co nás čeká. Respektujeme sílu Žiliny, její kvalitu. Doma ale chceme postoupit,“ je optimistou trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Před týdnem slávisté na Slovensku ubránili bezbrankovou remízu a v domácí odvetě hodlají dotáhnout dvojutkání do úspěšného konce. „Povzbudilo nás vítězství v Jablonci, zápas nám vyšel herně i výsledkově. Pevně věřím, že odvetu zvládneme,“ řekl kapitán Slavie Stanislav Vlček, který v prvním utkání neproměnil několik příležitostí.

Domácí prostředí a větší pohárová zkušenost by podle slávistů měly být klíčem k postupu. K tomu ale potřebují sešívaní vstřelit minimálně jeden gól. „Výsledek z prvního zápasu je ošemetný. Chtěli jsme vstřelit branku, a nevstřelili. Doma ale budeme hrát podstatně aktivněji a zkusíme eliminovat sílu Žiliny,“ slibuje ofenzivnější představení Jarolím. Kouč může počítat i s největší letní posilou Vladimírem Šmicrem, který měl po ligovém utkání v Jablonci zdravotní potíže. „Stav Šmicra je lepší a do zápasu by měl být v pořádku,“ počítá se startem veterána Jarolím.

Žilina v lize porazila Ružomberok

Žilina přistála v Praze v 15:45 a vpodvečer si vyzkoušela plochu Strahovského stadiónu. O víkendu Žilině vyšlo ligové utkání, v němž porazila po dvou gólech Ježe a jednoho Lietavy Ružomberok 3:1. Se slovenským soupeřem se Slavia utkala v evropských pohárech už jednou, v sezóně 1998/99 vyřadila Inter Bratislava po výsledcích 4:0 a 0:2.

Utkání Slavia - Žilina začíná ve středu ve 20:45, řídit jej bude trojice portugalských rozhodčích v čele s Duartem Nuno Pereirou Gomesem. Podle Slavie je už na duel prodáno 6 000 vstupenek, očekávaná návštěva by měla být kolem 10 000. On-line reportáž ze zápasu můžete sledovat na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: