Hlavní obsah

Nic pro slabé povahy. Hvězda Bayernu si v utkání Ligy mistrů ošklivě poranila koleno

Mnichov/Praha

Útočník Bayernu Mnichov Kingsley Coman si během zápasu skupinové fáze Ligy mistrů přivodil poranění kolena. Podle dostupných informací bude hráč svému týmu chybět do konce roku. Francouzský fotbalista stihl otevřít skóre středečního utkání v Allianz Areně proti Tottenhamu, hřiště ale opouštěl s bolestivou grimasou ještě během prvního poločasu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Bayernu Mnichov Kingsley Coman leží na trávníku během utkání Ligy mistrů proti Tottenhamu Hotspur

Článek

Vstup do posledního zápasu v základní skupině Ligy mistrů vyšel třiadvacetiletému forvardovi Bayernu skvěle, když ve 14. minutě utkání poslal svůj tým do vedení. Radost mu ale dlouho nevydržela. Už za necelou čtvrthodinu musel opustit hřiště vinou zranění kolena.

Francouzský hráč, který s problémy zdravotního charakteru několikrát laboroval už v minulosti, podklouzl během sprintu u postranní čáry bez cizího zavinění. Špatně přitom došlápl a k jeho velké smůle se mu koleno vyvrátilo do nepřirozeného úhlu.

„Jeho zranění zastínilo naše vítězství. Naštěstí není tak vážné, jak to zpočátku vypadalo. Chvíli bude mít ortézu a po zimní pauze už by měl stihnout soustředění v Dauhá," řekl  prozatímní kouč Hans-Dieter Flick. Francouzský fotbalista loni přišel o půl roku po operaci kotníku, předtím ho několikrát vyřadily potíže s koleny. Už dříve prohlásil, že při dalším vážném zranění kariéru ukončí.

Bayern vítězstvím 3:1 nad Tottenhamem završil stoprocentní vystoupení v základní skupině Ligy mistrů. Maximální bodový zisk z šesti zápasů a skóre 24:5 je nejlepším výsledkem, kterého v historii soutěže nějaký tým dosáhl. O osmifinálových dvojicích rozhodne los v pondělí 16. prosince a na stoprocentní Bayern čeká jeden z šestice Real Madrid, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid, Neapol, Lyon a Chelsea.

Reklama