Hlavní obsah

Slávistický kouč Jarolím si pochvaluje bod proti silnému soupeři

PRAHA

Spokojení s bodem byli po středeční remíze v Lize mistrů s Arsenalem fotbalisté pražské Slavie. Ti byli na Strahově překvapivě aktivnějším celkem a měli blíž ke vstřelení gólu. Londýnský klub si hlídal zisk bodu, jenž mu zajistil postup do další fáze soutěže. „Arsenal jsme nepustili do vážné gólové šance. Bod bude mít nesmírnou cenu,“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

V základní sestavě nechyběl uzdravený Vladimír Šmicer, poprvé od konce srpna. „Jeho návrat nám pomohl, Erich Brabec organizoval hru,“ připomněl Jarolím kvalitní výkon obránce, jenž se do sestavy vrátil o víkendu v lize.

Trenér londýnského celku Arséne Wenger nechal odpočívat Fabregase s Hlebem, zranění si léčil i Tomáš Rosický. Slavia musela oželet služby útočníka Stanislava Vlčka. „Dokázali jsme se vyrovnat s absencemi, ale Arsenal také nebyl kompletní. Jeho hráči, co dostali šanci, měli kvalitu. Proto v Arsenalu jsou. Nás trošku povzbudilo, že soupeř nebude v nejsilnější sestavě. Měli jsme tak větší šanci uhrát lepší výsledek,“ připustil domácí kouč.

Plány Slavie po vysoké prohře zpřed dvou týdnů byly jasné. „Chtěli jsme se vyvarovat chyb, kterých jsme se dopustili v Londýně. Chtěli jsme hrát agresivně, důsledně v osobních soubojích. To se nám celkem dařilo,“ chválil defenzivní práci týmu trenér.

S ohledem na výhru Sevilly v Bukurešti nad místní Steauou má Slavia na třetím místě skupiny H před rumunským týmem čtyřbodový náskok. „Získaný bod bude mít v konečném účtování nesmírnou cenu. I s ohledem na výsledek našeho zápasu v Londýně,“ pochvaloval si remízu s favoritem skupiny Jarolím.

Slavia měla více šancí, gól mohl vstřelit z brejku Šenkeřík. Hosté příliš nehrozili. „Arsenal jsme nepustili do vyložené šance. Ale museli jsme být pořád ve střehu. Jeho špičkovým hráčům stačí malé zaváhání, nešlo nic podcenit.“ V závěru mohl z přímého kopu vstřelit gól i Daniel Pudil. „Kdyby střela nebyla tečovaná, míč by nejspíš skončil v brance. Gólman by už nestihl reagovat. Tentokrát jsme byli blíž k vítězství. Bohužel naše šance skončily bez vstřelené branky,“ litoval nevyužité příležitosti slávistický kouč.

Reklama

Související témata: