Hlavní obsah

Wenger: Cíl splněn, postupový bod máme

PRAHA

Jako splněnou misi viděl středeční zápas trenér Arsenalu Arsene Wenger. Jeho svěřenci na Strahově ukopali bezgólovou remízu s pražskou Slavií a zajistili si tak postup do osmifinále Ligy mistrů. Jubilejní stý zápas v prestižní soutěži tak Francouz hodnotil jako úspěšný. „Výsledek je pro nás pozitivní. Nedostali jsme gól a zajistili si postup,“ řekl po zápase Wenger.

Článek

Kouč lídra Premier league udělal osm změn v sestavě oproti sobotnímu šlágru s Manchesterem United, šanci dostali především mladíci. „Trošku jsem jejich výkonem zklamán. Ale venku se v Champions League vyhrává těžko. Dostanou opět šanci, zápas na Slavii byl pro ně cennou lekcí,“ zhodnotil výkon svých nadějí Wenger.

Slavia byla po většinu utkání lepším celkem, na rozdíl od soupeře měla i šance. „Náš defenzivní výkon byl dobrý, ofenzivní průměrný,“ zhodnotil lakonicky osmapadesátiletý rodák ze Štrasburku.

Po sedmigólovém přídělu před dvěma týdny v Londýně slávisté především bránili, kouč Jarolím poslal do hry defenzivní sestavu. „Musím ocenit Slavii, která dobře bránila. Je těžké hrát proti devíti napadajícím hráčům, Slavia se po debaklu v Londýně soustředila na neinkasování. My jsme si nevytvořili mnoho šancí, svůj vliv sehrály i těžké podmínky,“ připomněl Wenger hustý déšť a nízkou teplotu v Praze.

Přes slabou ofenzívu je s výsledkem trenér Arsenalu spokojený. „Dva zápasy před koncem základní skupiny jsme si už zajistili postup. Takže nechám ve zbývajících utkáních nějaké hráče odpočívat,“ připustil Wenger pravděpodobný scénář pro utkání proti Seville a Steaue.

I v minulé sezóně Wenger v pohárových utkáních dával šanci širšímu kádru a náhradníci se mu většinou odvděčili výborným výkonem a výhrou. Stále jsme neinkasovali, máme deset bodů. Víme, že umíme hrát lépe. Ale výkon má vzestupnou tendenci,“ uzavřel Arsene Wenger.

Reklama