Hlavní obsah

Juventus jediný ve středu v Lize mistrů slavil postup, Mutu věří v utopii

PRAHA

Z pěti týmů, které si ve středu mohly vybojovat postup do osmifinále Ligy mistrů, se to povedlo jen jednomu. Zatímco Juventus Turín uspěl na hřišti Realu Madrid a mohl slavit, španělskému Villarrealu a Manchesteru United chybí k jistotě postupu bod. Stejně tak nemá ještě jistou účast mezi posledními šestnácti týmy soutěže Bayern Mnichov a Arsenal Londýn.

Článek

Ve skupině E byli osm minut od postupu do osmifinále hráči Villarrealu, které rozesmutnil domácí záložník Aalborgu Due, jenž na severu Dánska vyrovnával na konečných 2:2. Naopak Manchester United zachraňoval na hřišti Celtiku remízu 1:1 až v 84. minutě, kdy se trefila ikona Rudých ďáblů Ryan Giggs.

„Mohli jsme vyhrát.“ To byla první slova Giggse po utkání v Glasgowě. „Všechny hráče měli za míčem a pouze bránili. Věděli jsme, že si na svou šanci musíme počkat. Je to frustrující. První poločas jsme byli hodně zklamaní z našeho výkonu. Abych byl upřímný, ve druhé půli jsme se do soupeře pustili a do ničeho jsme ho nepustili. Bylo jen otázkou času, kdy se nám podaří skórovat,“ dodal čtyřiatřicetiletý ofenzivní záložník.

Bayern Mnichov si mohl ve skupině F zajistit postup v případě výhry nad Fiorentinou. Středeční zápas ve Florencii ovšem skončil 1:1 poté, co Borowski dvanáct minut před koncem řádné hrací doby zajistil pro Bayern alespoň bod. Aktuálně osmému celku italské Serie A se tak výrazně vzdálil postup mezi nejlepších šestnáct týmů Ligy mistrů, neboť jsou jeho šance v tuto chvíli již jen teoretické.

Mutu věří v utopii

Naději neztrácí rumunský útočník Fiorentiny Mutu, jenž v 11. minutě otevřel skóre zápasu. „Znovu jsme si dokázali, že umíme zahrát skvěle. Bohužel se nám nepodařilo vsítit rozhodující gól,“ smutnil po utkání Mutu. „Dříve nebo později se štěstí přikloní na naši stranu. Víme, co se od nás očekává. Dokázali jsme si, že se můžeme popasovat s velkými týmy jako je Bayern. Stále máme šanci jít ve skupině dál,“ dodal. Aby se tomu tak opravdu stalo, musela by Fiorentina ve dvou zbývajících zápasech smazat pětibrankový náskok jak Lyonu, tak Bayernu.

Bezbrankovou remízou s Fenerbahce Istanbul si zkomplikoval situaci Arsenal Londýn, za nímž se ve skupině G v závěsu se ztrátou dvou bodů drží FC Porto, tři body pak mají Kanonýři náskok na ukrajinský Dynamo Kyjev. „Už to jsou dvě utkaní, která jsme měli vyhrát a nevyhráli jsme,“ rmoutí ztracené body záložníka Arsenalu Fabregase.

„Jako obvykle jsme hodně drželi míč na svých kopačkách. Přehráli jsme soupeře ve všech fázích hry. Potom nám chybí pohyb v poslední třetině zápasu,“ vysvětluje Fabregas. „Myslím, že někdy jsme příliš nervózní. Je samozřejmě demotivující, když máte tolik šancí a ani jednu nedokážete využít. Musíme se snažit a dělat maximum, co můžeme. Potřebujeme fanoušky, aby za námi stáli i ve chvílích, kdy se nedaří,“ řekl na závěr španělský jednadvacetiletý talent.

Reklama