Hlavní obsah

Sázkaři mají jasno, turnajový závěr Ligy mistrů však nahrává senzacím

Praha

Bookmakeři a sázkaři se tentokrát shodují. Do semifinále fotbalové Ligy mistrů postoupí PSG, Atlético Madrid, Bayern Mnichov a Manchester City. Již ve středu večer v Portugalsku odstartuje finálový turnaj. Jednokolový systém na neutrální půdě a bez fanoušků je pro všechny dotčené specifickou novinkou, bookmakeři si ale i tak v jednotlivých duelech dokázali najít poměrně jasné favority.

Foto: Dave Thompson, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City jsou největším favoritem dohrávané Ligy mistrů. Uprostřed se z gólu raduje Raheem Sterling.

Článek

Favorité se rýsují, ale pozor na specifické okolnosti. „Turnajový styl závěru Ligy mistrů hraný na jeden zápas je nevyzpytatelný a svým způsobem nahrává menším klubům, které jednou za X pokusů dokážou velkokluby porazit," upozorňuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Nejsnazší cestu mají s ohledem na postupový kurz 1,12:1 Citizens, kteří budou čelit Lyonu. Vážnější problém by neměli mít ani favorité z PSG (1,51:1), jakkoliv Bergamo stále nepřestává udivovat. Lipsko Patrika Schicka čeká proti Atlétiku poměrně složitý úkol (2,3:1), větší důvěru mají Španělé (1,67:1). Za šlágr pak jednoznačně platí střet Bayernu s Barcelonou. Kurz 1,54:1 na postup Mnichova je ale navzdory souboji tradičních gigantů hodně výmluvný.

Messi a spol. mašinu nezastaví

„Bayern v zápase s Chelsea předvedl, že dílčí herní výpadek úroveň jeho hry nijak nepoznamenal. Hráči si udrželi formu, takže Lewandowski a spol. mohou mít zcela oprávněně nejvyšší ambice. Barcelona proti Neapoli rovněž ukázala pohodu, jejich příští soupeř je ale přece jen z trochu jiné váhové kategorie. Messi a spol. letos podle mě německou mašinu nezastaví. Nejvážnější hrozbou pro ni bude Manchester, který s ohledem na průběh domácí soutěže má Ligu mistrů jako jednoznačnou prioritu už řadu měsíců," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Podle 75 % sázkařů Barcelona na německou mašinu zkrátka nemá. Mnichovský celek vyhrál všechna utkání ve skupině B. Skóre 24:5, z toho venku 16:4! Od návratu na hřiště odehrál 13 utkání a třináctkrát zvítězil," přidává se Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Milionáři mají lehčího soupeře

Bayern byl v posledních duelech Ligy mistrů proti Chelsea natolik přesvědčivý, že se stal nejsázenějším tipem na vítěze ze čtvrtfinálové sestavy. Bookmakeři jsou ovšem zdrženlivější.

„Z favoritů se Bayern postaví nejsilnějšímu soupeři, Barceloně. Nic proti Lyonu, Bergamu, Lipsku nebo již vyřazené Chelsea, ale Barcelona přece jen stále disponuje světovým týmem," upozorňuje Urbanec.

I z pohledu síly čtvrtfinálových soupeřů je kurzově top favoritem na zisk trofeje Manchester City, který čeká souboj „jen" s Lyonem. Tady se zdá postup milionářského klubu do semifinále jistotou.

„Jediná tutovka čtvrtfinále. Střelecký ohňostroj, rozdíl nejméně jedné třídy, tak se dá charakterizovat tohle utkání. Manchesteru věří 99 % tipérů," souhlasí Světlíková.

Atlético je nesmírně zkušené

„Českého fanouška bude nepochybně zajímat i duel Lipska s Altletikem. Pro Patrika Schicka se může jednat o poslední duel v týmu RB. Atlético je každopádně nesmírně zkušený tým s řadou individualit, který si postup dokáže pohlídat. Defenzivní styl spojený s velkou efektivitou v koncovce navíc útočně laděným Němcům příliš vyhovovat nebude," avizuje Hanák.

Žádné velké starosti nedělá postupový rébus ani sázkařům. Na PSG směruje 80 % sázek, na Bayern 85 %, na Atlétiko 96 % a na City dokonce drtivých 99 %.

Z pohledu celkového umístění v soutěži platí za největší favority s kurzem 3,25:1 City a s kurzem 4,1:1 Bayern. Schickovo Lipsko má kurz 20:1 a největší senzací by byl triumf Lyonu (40:1).

Reklama