Hlavní obsah

Guardiola i po vyřazení v Lize mistrů dál povede Manchester City

Trenér Pep Guardiola i přes nečekané vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Lyonem nadále povede fotbalisty Manchesteru City. Prohlásil to jeho agent, který důrazně odmítl spekulace médií, podle nichž by se devětačtyřicetiletý kouč mohl vrátit do Barcelony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josep Guardiola zůstane i nadále koučem Manchesteru City.

Článek

Guardiola dovedl City ke dvěma titulům, ale v Lize mistrů se mu na triumf dosáhnout nedaří. Naposledy jeho tým podlehl 1:3 Lyonu. Smlouvu má do příštího léta a minimálně do té doby by měl podle Josepa Marii Orobitga v anglickém klubu zůstat. "Guardiola na sto procent zůstane v Manchesteru City," citovala koučova manažera média.

Orobitg také vyloučil návrat do Barcelony. Katalánský klub rovněž vypadl ve čtvrtfinále Ligy mistrů po ostudném debaklu 2:8 s Bayernem Mnichov. Španělský celek zakončil poprvé od roku 2008 sezonu bez trofeje a odvolání trenéra Quiqueho Setiéna po sedmi měsících ve funkci je pouze otázkou času.

Guardiola vedl Barcelonu v letech 2008 až 2012 a s klubem, kde působil i jako hráč, získal čtrnáct trofejí včetně tří španělských titulů a dvou triumfů v Lize mistrů. Po odchodu z katalánské metropole trénoval také Bayern Mnichov, se kterým třikrát vyhrál bundesligu.

Reklama