Hlavní obsah

Zvládne Plzeň v Alkmaaru první krok do Ligy mistrů? Sázkaři věří favoritovi

Praha

Odpoledním duelem 2. předkola Ligy mistrů začíná pro český fotbal pohárová sezona. Plzeň nastoupí na půdě favorita z Alkmaaru, hraje se netradičně jen na jedno utkání, bez možnosti odvety. Výhodou Viktorie může být, že na jaře sehrála mnohem více soutěžních zápasů než domácí. Sázkaři jí nicméně nevěří. Přibližně 76-80 % vkladů u domácích kanceláří směřuje na výhru Alkmaaru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól na 1:1 během utkání s Opavou.

Článek

Sázkaři ani bookmakeři svými kurzy příliš optimismu Západočechům nepřidávají. „Plzeň nemá rozdané dobré karty. Hraje se jen na jeden zápas, navíc na hřišti soupeře. Alkmaar měl skvěle rozehrané jaro a před koronavirovou stopkou byl těsně druhý za Ajaxem. To už v nizozemské lize něco znamená," bilancuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Liga v Holandsku ještě nezačala a na jaře se nedohrála, takže domácí mají značnou herní pauzu. V přípravě se jim moc nedařilo, což je ale v kontextu kvality soupeřů potřeba brát s určitou rezervou. Alkmaar má každopádně mladý a dynamický kádr, který bude pro obranu hostů nepříjemný, vzadu ale může být zranitelný," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Viktoriáni mají hodně těžkou pozici. Alkmaar má formu a technicky zaměřený kádr, na druhou stranu už postup je pro něj velká věc. Hraje se na jediné utkání, Plzeň nejspíš bude hodně tlačit na pilu a spoléhat na svou taktiku. Podle bookmakerů ale její šance na výhru nevypadají zrovna růžově. Kurz je celkem vysoko (4,00) a podobně to vidí i sázkaři," avizuje Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Herní praxe je na straně Viktorie

Výhodou pro Plzeň může být fakt, že odehrála během posledních měsíců mnohem víc zápasů než soupeř. Na rozdíl od české ligy se nizozemská nedohrála. „Bude zajímavé sledovat, jestli větší - menší herní praxe bude na výkonech týmů znát," říká Urbanec.

Pro elitní české kluby už tradičně nastává jedna z klíčových fází sezony hned na její úvod. Postup do základní skupiny evropských pohárů je cíl, který jistě neminul ani plzeňského lodivoda Adriana Guľu. Alkmaar je každopádně poměrně výrazným favoritem.

„Plzeň přípravu sehrála bez ztráty kytičky, zvládla i ligový úvod s Opavou. Její výhodou bude herní praxe i nesporné zkušenosti. Utkání nebude tak jednoznačné, jak ukazují vklady, při pohledu na kurzy je správné vsadit neprohru Viktorie, odvážnější klidně mohou zkusit ostrou dvojku," radí Hanák.

„Častou sázkou je tip, že v utkání padnou aspoň dvě branky (1,30), že každý tým vstřelí aspoň jeden gól (1,77), nebo že Alkmaar sice vyhraje, ale bude alespoň jednou inkasovat (lákavý kurz 3,90)," přidává se Světlíková.

Cesta za vysněným postupem do základní skupiny Champions League je pro Viktorii dlouhá a trnitá. Pravděpodobnost, že se jí to podaří, vyjadřuje kurz 15:1.

Reklama

Související témata: