Hlavní obsah

Hořká hříčka osudu. Plzeň sejmul borec, který měl kopat za Slavii

Praha

Všechno špatně. Když už se viděli ve 3. předkole Ligy mistrů, v páté minutě nastavení přišli o postup gólem z penalty za zbytečný faul brankáře Aleše Hrušky. V nastavení pak sny fotbalistů plzeňské Viktorie o návratu do milionářské soutěže dvěma góly definitivně rozmetal střídající Albert Gudmundsson. Že vám jméno hrdiny Alkmaaru něco říká? Správně, o Islanďana se před dvěma lety během letního přestupního období živě zajímala pražská Slavia!

Foto: Sport.cz

Sešívaný dres už měl Albert Gudmundsson nachystaný...

Článek

Proč ho jen sešívaní nekoupili!? Mohou viktoriáni proklínat škodolibý osud. Kdyby Albert Gudmundsson před dvěma lety oblékl dres Slavie, trápil by je v české lize během bitev o titul. Středeční duel v Alkmaaru by však Plzeňští třeba nakonec dotáhli k vytouženému postupu.

„Škoda, že jsme ho tehdy nezískali. Plzeň by to teď třeba měla lehčí. Potřebujeme Plzeň v pohárech, věřím, že Evropskou ligu udělá,“ zareagoval na Twitteru Tomáš Syrovátka, první místopředseda představenstva Slavie, a přidal obrázek sešívaného dresu s číslem 10 a Gudmundssonovou jmenovkou.

Dnes třiadvacetiletého Islanďana si sešívaní vyhlédli v Eindhovenu. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík prozradil, že Slavia prahne po fotbalistovi, který se účastní mistrovství světa v Rusku.

Byl v Praze i s přítelkyní

Později vyšlo najevo, že se jedná o odchovance KR Reykjavík. Pravé křídlo dokonce osobně hovořilo s trenérem Jindřichem Trpišovským a k dohodě bylo údajně blízko. Gudmundsson navštívil Prahu i se svou partnerkou Elísou, pro kterou měli slávisté dres také nachystaný.

Eindhoven ovšem svůj talent nechtěl pouštět před šampionátem, protože čekal, že jeho cena pod dva miliony eur vzroste. Pražané se nedočkali, Gudmundsson nakonec po turnaji zamířil do Alkmaaru. A ve středu tam dorazil Plzeň...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články