Hlavní obsah

Naštvaný kouč PSG Tuchel zuřil: Jeden z našich nejhorších zápasů!

Trenér fotbalistů Paris St. Germain Thomas Tuchel byl po domácí porážce 1:2 s Manchesterem United na úvod nového ročníku Ligy mistrů hodně kritický. Poslední finalisté elitní soutěže podle německého kouče v úterý odehráli jeden z nejhorších zápasů, a především prvních poločasů, pod jeho vedením.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Trenér fotbalistů Paris St. Germain Thomas Tuchel

Článek

United v prázdném Parku princů ve 23. minutě poslal do vedení z opakované penalty Bruno Fernandes. V úvodu druhé půle srovnal Anthony Martial vlastním gólem, ale v 87. minutě šlágr skupiny H rozhodl Marcus Rashford.

"V prvním poločase jsme jednoduše nebyli na hřišti. Nevím proč, ale nehráli jsme na své obvyklé úrovni, co se týká držení míče, protiútoků, soubojů, intenzity... Zdaleka jeden z našich nejhorších zápasů, jeden z našich nejhorších prvních poločasů," řekl Tuchel novinářům.

"Atmosféra v kabině před utkáním byla příliš klidná. Měl jsem z toho divný pocit, protože většinou tam hlasitě hraje hudba," přidal sedmačtyřicetiletý trenér, kterému chybělo několik opor včetně zraněného kapitána Marquinhose.

PSG doma ve skupině Champions League prohrál poprvé po 25 zápasech. "Od začátku do konce to vypadalo, že jsme se pořádně nedostali do utkání a nebyli na naší nejvyšší úrovni, což je v Lize mistrů naprosto nutné," upozornil Tuchel.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ani Neymar porážce PSG nezabránil

"Chyběla nám spousta věcí v ofenzivě i defenzivě. Je jasné, že jsme to nebyli my. Ale teď není čas bláznit a ztrácet hlavu. Musíme být k sobě velmi upřímní a kritičtí jako vždycky. Byl to pro nás velice těžký start," dodal kouč francouzských šampionů.

Formu máme zpátky, říká Solskjaer

Manchester United v Paříži navázal na sobotní ligový triumf 4:1 v Newcastlu a poprvé v klubové historii venku vyhrál deset soutěžních duelů po sobě. "Brali jsme utkání s PSG jako příležitost. Je stále začátek sezony a všichni jsme sledovali týmy, které na konci minulého ročníku bojovaly v pohárech. Trochu nám to trvalo, ale nepochybně máme svou formu zpátky," prohlásil trenér "Rudých ďáblů" Ole Gunnar Solskjaer.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Brankář Manchesteru United David de Gea zasahuje v utkání Ligy mistrů v Paříži.

"Tito chlapci umějí hrát. Užívají si to. Přístup, pracovní nasazení... Týmový duch je fantastický od chvíle, co se vrátili z reprezentační přestávky. Je to skvělé, jsem za ně moc rád," doplnil norský kouč.

Jeho svěřenci navázali na loňský březen, kdy na stadionu PSG v odvetném osmifinále LM zvítězili 3:1. Nečekaně tak smazali domácí ztrátu 0:2 a favorita vyřadili. "Je to jiný pocit, protože teď je začátek skupinové fáze. Minule to bylo play off a bylo to euforické. Bez fanoušků to působí sterilně. Ale i tak je to excelentní a zasloužené vítězství. Porazili jsme fantastický tým," uvedl Solskjaer.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu trenéra Františka Straku a také bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama