Hlavní obsah

VIDEO: Čelůstka prošel s Trabzonsporem do Ligy mistrů kanálem, teď ale skolil slavný Inter

PRAHA

To se povedlo, lépe se Ondřej Čelůstka v novém působišti uvést nemohl. Sťal slavný Inter Milán v úvodním utkání skupiny Ligy mistrů. Jeho Trabzonspor se tam dostal na poslední chvíli, zadními vraty či spíše kanálem. Místo korupční aférou zasaženého Fenerbahce. A hned je z toho největší senzace úvodu soutěže s výraznou českou stopou. Loňský vítěz LM poražen!

Foto: Antonio Celanni, ČTK/AP

Ondřej Čelůstka se raduje z branky, kterou vstřelil do sítě Interu Milán.

Článek

„Jsem neskutečně šťastný, že jsme vyhráli, je to skoro jako sen, že jsem gól dal já. Věnuju ho strýci k jeho narozeninám,“ byl u vytržení Čelůstka po výhře 1:0 na slavném San Siru.

Jak se to celé seběhlo? Hvězdný Inter své šance nedal. A přišel protiúder. Čelůstka se po standardní situaci svého týmu zapomněl v šestnáctce soupeře, jakoby tušil, že míč se do ní ještě vrátí a tahle akce se bude ještě dohrávat. Halil Altintop nejprve bombou trefil břevno. Od něj šel míč k českému zadákovi, ten se s ním otočil a poslal balón po zemi do brány. Ne ránou, která by trhala síť, ale byla dokonale přesná. Přitom člen na ME nedávno bronzové jednadvacítky rozhodně není nějakým vyhlášeným kanonýrem. Ale návrat do Itálie si užil.

Frustrovaný fotbalista Interu Milán Mauro Zaratefoto: Reuters/Stefano Rellandini

"Byl to pro mě velmi zvláštní zápas, hrával jsem za Palermo,“ připomněl pro oficiální stránky UEFA exslávista své první zahraniční působiště. Neudělal tam díru do světa. Záhy se vracel do červenobílého dresu, aby znovu vyrazil do ciziny - tentokrát do klubu ve městě na pobřeží Černého moře. „Říkal jsem si, že by bylo skvělé, abych se vrátil do Itálie jako vítěz," pravil spokojeně v Miláně.

Interu zařídil již třetí porážku v tomto soutěžním ročníku. Neuspěl s AC Milán v italském Superpoháru, ani s Palermem v Serii A. „Sezóna právě začala a my máme na to najít sílu reagovat,“ tvrdil pro goal.com Pier Luigi Gasperini, po Leonardovi v téhle sezóně nový kouč týmu.

Ondřej Čelůstka z Trabzonsporu (vpravo) střílí přes obránce Interu Milán Lucia gól.foto: ČTK/AP/Antonio Celanni

Prezident Massimo Moratti trenéra záhy po nástupu veřejně kritizoval, nelíbil se mu jeho systém rozestavení 3-4-3. Gasperini se rozhodl přejít na čtyřčlennou obranu proti Trabzonsporu, ale efekt nepřišel. „Výkon byl lepší než proti Palermu v některých aspektech, ale výsledek je hlavní, a ten byl bohužel špatný,“ dumal zklamaný trenér Interu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.