Hlavní obsah

Los zařídil střet gigantů, Barca jde na PSG! Bayern proti Laziu, Vaclíkova Sevilla s Dortmundem

Nyon
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie se dozvěděli soupeře pro únorové úvodní vyřazovací kolo Evropské ligy. Los v Nyonu jim určil atraktivní Leicester. Nejprve však bylo rozlosováno osmifinále Ligy mistrů. Messiho Barcelona v bitvě gigantů narazí na letošního finalistu PSG. Seville s reprezentačním gólmanem Tomášem Vaclíkem připadl Dortmund.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lionel Messi z Barcelony dostal těžkého soupeře...

Článek

Los si pěkně zašpásoval. Barcelona prožívá složité období, v únorovém a březnovém osmifinále Ligy mistrů však ze sebe bude muset vydat maximální výkon. Paris St. Germain dlouhodobě patří k čekatelům na triumf, v minulé sezoně došel bohatý klub až do finále.

Fotbalisté Sevilly, kde působí i český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, se utkají s Borussií Dortmund.

Obhájce Bayern Mnichov nastoupí proti Laziu Řím.

V dalších dvojicích se proti sobě postaví Mönchengladbach - Manchester City, Atlético Madrid - Chelsea, Lipsko - Liverpool, Porto - Juventus a Bergamo - Real Madrid.

Památné osmifinále ožívá

Do metropole Katalánska se vrátí bývalý hráč FCB, Brazilec Neymar. PSG se s Barcelonou naposledy utkal ve stejné fázi v sezoně 2016/17 a bylo to památné osmifinále...

Pařížané v prvním zápase doma zvítězili 4:0, ale Barcelona na Camp Nou triumfovala 6:1! Právě Neymar vstřelil čtvrtý a pátý gól domácích a připravil i rozhodující zásah Sergia Roberta hluboko v nastaveném čase. Oba týmy v minulé sezoně prohrály s pozdějším vítězem Bayernem, Španělé zahanbujícím skóre 2:8 ve čtvrtfinále, PSG 0:1 až ve finále.

"Známe je velmi dobře. Mají několik výjimečných hráčů. Paříž chce vyhrát Ligu mistrů, v minulé sezoně byla velmi blízko. A teď bude chtít skončit ještě lépe. Do toho ale máme co říci i my," řekl pro web UEFA Guillermo Amor, ředitel FC Barcelona.

Atlético Madrid narazí Chelsea a pokusí se zopakovat vystoupení z osmifinále minulého ročníku, kdy vyřadilo obhájce Liverpool. Londýnský celek by zase rád navázal na vzájemné zápasy ze základní skupiny v sezoně 2017/2018, kdy v Madridu vyhrál 2:1 a doma remizoval 1:1:

"Proti Atléticu jsme párkrát hráli a nedařilo se nám tak, jak bychom si přáli. Mají hodně zkušeností z Ligy mistrů a pohárů všeobecně. Ve španělské lize se jim daří a hrají vyrovnaně, takže to bude hodně těžký soupeř," řekl bývalý český reprezentant a brankář Chelsea Petr Čech.

Juventus bude proti Portu favoritem, ale to byl i v minulé sezoně, kdy nečekaně v osmifinále vypadl s Lyonem. "V této fázi Ligy mistrů už jsou jen silní soupeři. A říkal jsem to i minule, kdy jsme vypadli s Lyonem. Tyhle kluby už jsou na podobné zápasy zvyklé, proto bude záležet na načasování formy," uvedl viceprezident Juventusu a bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd.

Vítězové základních skupin byli mezi nasazenými týmy, mužstva, která se umístila na druhé příčce, figurovala jako nenasazená. Nemohly se utkat kluby z jedné země, ani týmy ze stejné základní skupiny.

Finále je plánováno na 29. května na Atatürkově Olympijském stadionu v Istanbulu.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
Mönchengladbach - Manchester City
Lazio Řím - Bayern Mnichov
Atlético Madrid - Chelsea
Lipsko - Liverpool
Porto - Juventus Turín
Barcelona - Paris St. Germain
Sevilla - Dortmund
Bergamo - Real Madrid
První zápasy se hrají 16., 17., 23. a 24. února, odvety 9., 10., 16. a 17. března.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: