Hlavní obsah

VIDEO: Boateng si nádhernou trefou řekl o odpuštění, rossoneri si troufají i na Barcelonu

MILÁN

Začátek sezóny měli rossoneri prachmizerný, ale teď už si zase troufají. v Champions Laegue chtějí dokonce válčit s Barcelonou o první příčku ve skupině. „Neměli jsme ideální start do sezóny, ale teď už jdou naše výkony nahoru. Z odvety s Borisovem chceme také tři body, abychom se 23. listopadu mohli na San Siru utkat s Barcelonou o to, kdo je v naší skupině lepší,“ pravil po středeční výhře 2:0 nad Borisovem trenér AC MIlán Massimiliano Allegri.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Kevin-Prince Boateng z AC Milán (uprostřed) se raduje se spoluhráči Taye Taiwem (vlevo) a Danielem Bonerou z branky.

Článek

Ve skupině H jsou už po třech kolech karty jasně rozdané – dva giganti Barcelona a AC Milán mají už teď postup do další fáze Champions League v podstatě zajištěný, takže hrají jen o to, kdo skončí první. Borisov se s Plzní utká o to, kdo skončí třetí a na jaře přestoupí do Evropské ligy. Středeční duely tuto režii vlastně stvrdily.

AC Milán to ovšem proti běloruskému šampiónovi neměl na San Siru snadné a stejně jako v předchozím domácím utkání s Plzní ho musel spasit švédské kanonýr Ibrahimovič.

„V prvním poločase jsme byli hodně netrpěliví, neboť jsme chtěli rychle rozhodnout o výsledku. I proto jsme udělali pár chyb,“ omlouval pomalý rozjezd svých svěřenců Massimiliano Allegri. „V závěru zápasu už jsme hráli velice dobře a měli další šance. I Bělorusové se do nich dostali, ale to se stane. Zvláště když si myslíte, že utkání snadno zvládnete,“ dodával.

Borisov se z výprasku zotavil

Bělorusové skutečně litovali velké příležitosti, do níž se prodíral jejich brazilský legionář Bressan a která mohla skončit gólem, nakonec ale byli i s dvougólovou prohrou spokojeni.

„Potřebovali jsme se zotavit z bolestné pětibrankové prohry v minulém kola doma s Barcelonou, což se podařilo. Ba co víc, mohli jsme zápas dokonce zdramatizovat, kdyby Bressan nabízející se příležitost proměnil,“ litoval kouč BATE Borisov Viktor Gončarenko.

Trenér BATE Borisov Viktor Gončarenkofoto: ČTK/Vít Šimánek

„Hráči AC Milán jsou vyšší třídou než my, přesto jsme mohli uhrát lepší výsledek. Proti takovému soupeři je však třeba proměnit každou šanci, která se vyskytne. Já však za bezgólového stavu svou polopříležitost nevyužil, protože jsem chtěl přechytračit brankáře Abbiata. A Kežman dopadl za stavu 1:0 podobně. Ale drželi jsme se dobře a v odvetě za dva týdny jsme schopni zahrát ještě lépe,“ ujišťoval Brazilec ve službách Borisova Renan Bressan.

Jdeme vzhůru, je si jistý Allegri

„My také. Dokázali jsme, že jsme zase v nejlepší formě a jsem si jistý, že budeme ještě lepší, když už mám postupně všechny hráče k dispozici. V Serii A, stejně jako v Champions League,“ pochvaloval si probuzení svého týmu trenér AC MIlán Massimiliano Allegri a doslova se rozplýval nad parádní trefou německého obránce s ghanskými kořeny Boatenga, jenž utkání rozhodl.

Obránce  Kevin-Prince Boateng.foto: Reuters/Siphiwe Sibeko

Nádhernou brankou si Boateng řekl fanouškům i trenérovi o odpuštění. Měl totiž údajně problémy se životosprávou, přistihli ho, jak tráví hodně divokou a bujarou noc, vznášela se nad ním metla. „Je mladý, nemá děti, takže volného času samozřejmě využívá k zábavě. Musí však znát míru. Zvláště teď, kdy potřebuji od svých hráčů dokonalé chování, abychom mohli stoupat vzhůru,“ naznačil kouč rossoneri, že delikt Boatenga je zřejmě zahlazen.

Reklama

Související témata: