Hlavní obsah

Teď porazíme Čechy, vzkázal po remíze s rossoneri kouč Borisova do Plzně

MINSK

Gard se obrátil. V boji o třetí místo ve skupině H znamenající přestup z Champions League do jarní fáze Evropské ligy má teď trumfy v rukou běloruský Borisov. A mohl jich mít v rukou ještě víc, protože v úterním duelu s AC Milán nechybělo mnoho, aby „rossoneri“ porazil. „I tak jsme dosáhli dobrého výsledku. Po remízách s Juventusem Turín před třemi lety opět proti evropskému „top“ klubu, jemuž jsme dali i první branku,“ kvitoval remízu 1:1 s AC Milán trenér BATE Viktor Gončarenko.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňský Michal Ďuriš (vlevo) v souboji s Aleksandrem Voloďkem z Borisova v prvním zápase v Praze.

Článek

Nepostavil Mateja Kežmana, čímž vzbudil velký rozruch. Srbský světoběžník se totiž cítil uražený, že musí jen na lavičku. „I kdyby se urazil, to je normální. Stejně tak se mohl cítit dotčený Rudik. Máme v mužstvu ambiciózní hráče a všichni chtějí nastupovat,“ pochvaloval si kouč Borisova Gončarenko tah s nasazením Skavyše a vůbec změny, které v sestavě udělal.

Ta naše povaha, posteskl si trenér

Borisovu pomohly, po první půli, v níž měl AC Milán navrch a zásluhou neudržitelného Ibrahimoviče šel i do vedení, se po přestávce režie zápasu otočila. „Až v momentě, kdy jsme prohrávali a neměli co ztratit, jsme začali hrát s agresivitou, kterou jsem na hráčích požadoval. Nevím proč až v tom momentě, zřejmě to plyne z naší povahy,“ posteskl si Gončarenko.

Trenér BATE Borisov Viktor Gončarenkofoto: ČTK/Vít Šimánek

Zato kouč AC Milán Massimiliano Allegri se na své svěřence zlobil. „S výkonem v první půli jsem byl spokojen, neboť jsme kontrolovali hru, šli do vedení a měli i další šance, které jsme ovšem neproměnili. V tom byla naše největší chyba,“ vyčítal svým svěřencům, stejně jako měl dánskému sudímu Rassmusenovi za zlé penaltu, kterou ve druhé půli nařídil a z níž Brazilec ve službách Borisova Bressan vyrovnal.

„Byla hodně přísná,“ posteskl si. „Borisov hrál ale dobře. Hlavně po vyrovnávacím gólu. Je to dobře organizovaný tým s dobrou obranou a nebezpečnými protiútoky.“

S tím, že jeho tým musel přenechat první místo ve skupině Barceloně, si však Allegri hlavu nelámal. „Je to vlastně dobře. Čeká nás teď vzájemný zápas, v němž se u nás na San Siru rozhodne, kdo s koho. Chceme být ve skupině první, protože to může být pro další fázi Ligy mistrů důležité,“ pravil lakonicky.

Vzkaz do Plzně: Žádný strach ze hřiště

Zato trenér Borisova už teď přemýšlí, jak za tři týdny porazit Plzeň a zajistit si tak třetí místo za giganty kalibru Barcelony a AC Milán.

„Samozřejmě že chceme Čechy porazit. Sledovali jsme je na živo, studujeme jejich zápasy na DVD, vyhodnocujeme statistiky, shromažďujeme veškeré informace a ladíme taktiku. Je těžké něco vymyslet, ale připravíme se na ně,“ ujišťoval Gončarenko.

Fanouškům a klubové generalitě tak trochu rozladěné z toho, že BATE přes slibné šance ve druhé půli nad AC Milán nevyhrálo a vypadlo tak ze hry o postup do další fáze Ligy mistrů, pak vzkázal: "Všichni by si měli uvědomit, že jsme ve skupině se dvěma top kluby. Bylo by nespravedlivé si na mé hráče stěžovat a něco jim vyčítat. Vždyť dosáhli jednoho z nejlepších výsledků v historii klubu."

Přitom samozřejmě děkoval všem kolem sebe. Hráčům za statečný výkon, publiku za skvělou podporu, minským organizátorům za to, jak skvěle připravili i v zimních podmínkách hřiště. „I trenéři Milána nám děkovali za to, v jak perfektním stavu hrací plocha byla,“ vzkázal Gončarenko do Plzně, že z podmínek v Minsku nemusí mít 23. listopadu žádné obavy.

Reklama

Související témata: