Hlavní obsah

Jsme pouze krok za Barcelonou, posílá AC Milán varování do Plzně

Postup do jarní části Evropské ligy už by měli mít fotbalisté Plzně v kapse. Pokud by však běloruský Borisov svedl zázrak a v posledním kole skupiny H v Lize mistrů vyhrál v Barceloně, potřebovala by Viktoria k uhájení třetího místa v tabulce aspoň bod z posledního domácího duelu s AC Milán. Zápas se bude hrát již příští úterý a italský tým dorazí do pražského Edenu ve velmi dobré formě.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovič se raduje z branky, kterou doma vstřelil Plzni.

Článek

Osudy úterních soupeřů byly v minulém týdnu rozdílné. Zatímco Plzeň vyhrála v Minsku 1:0 nad Borisovem a řekla si o přestup do Evropské ligy, AC Milán prohrál v Lize mistrů s Barcelonou 2:3 a přišel tak o šanci postoupit z první příčky. Naopak v domácí lize rossoneri hladce porazili Chievo 4:0. Proti tomu Plzeň potvrdila, že zápasy následující po Lize mistrů těžko zvládá – a nečekaně prohrála 1:2 v Příbrami.

Obhájci titulu v Serii A ztrácejí už jen dva body na vedoucí Juventus. Po rozpačitém začátku sezóny AC Milán zase válí. „Jsem opravdu velmi spokojený s tím, co nyní předvádíme. Celý tým se mohl přesvědčit, že jsme pouze krok za Barcelonou. Celkové skóre z našeho dvojzápasu 5:4 bylo ovlivněno penaltou, která nejspíše být neměla. Pokud se s Barcou znovu potkáme na jaře, bude to velmi zajímavé a předem nedokáži odhadnout, jak to dopadne,“ libuje si viceprezident Adriano Galliani.

Při šéfování klubu zastupoval Silvia Berlusconiho. Ten však po odstoupení z čela italské vlády plánuje co nejrychlejší návrat do křesla prezidenta AC Milán.

Clarence Seedorf z AC Milán (vpředu) si kryje míč před Františkem Rajtoralem z Plzně.foto: Reuters/Stefano Rellandini

Juventus brzy předstihneme, slibuje Ibrahimovič

Při návratu najde dobře fungující tým, který chce obhájit titul a velké ambice má také v Lize mistrů. „Je znát, že mužstvo je sehrané. Jsme silní po fyzické i psychické stránce. Po týmu chci, aby hodně držel míč a neztrácel koncentraci a rytmus. A v posledních zápasech to předvádíme,“ pochvaluje si také trenér Massimiliano Allegri.

Plzeň zatím nemá jistotu a doufá v pomoc Barcelony. Pokud velký favorit doma neprohraje s Borisovem, skončí český mistr bez ohledu na svůj výsledek třetí a na jaře již ve Štruncových sadech vstoupí do vyřazovací části Evropské ligy. Naopak rossoneri vědí, že ve skupině obsadí druhé místo za Barcelonou, což jim může zkomplikovat los osmifinále Ligy mistrů.

„Podstatné je, že postup již máme dávno jistý. Nebude to také trvat dlouho, a ujmeme se vedení v italské lize. Po fyzické stránce se cítím velmi dobře, stejně jako celý tým. Jinak by nešlo hrát každé tři dny,“ varuje plzeňské soupeře kanonýr Zlatan Ibrahimovič, že do Prahy dorazí sebevědomý favorit.

Nic na tom nemění skutečnost, že Italům bude v Edenu chybět brankářská jednička Christian Abbiati. Čtyřiatřicetiletý gólman má zraněné rameno a bude mimo hru zhruba dva týdny. S Chievem ho poprvé v sezóně zastoupil Marco Amelia.

Oba protivníci si ligové zápasy předehrají v pátek. AC Milán nastoupí ve 20:45 na hřišti FC Janov, Plzeň od 20:15 hostí Bohemians 1905. První vzájemné utkání Plzeň na San Siru prohrála 0:2.

Reklama

Související témata: