Hlavní obsah

Lipsko a Liverpool odehrají Ligu mistrů v Budapešti

Lipsko

Fotbalisté Lipska a Liverpoolu našli náhradní dějiště pro úvodní osmifinále Ligy mistrů v Budapešti. Na domovském stadionu německého týmu v Red Bull Areně se utkat nemohou, protože anglický mistr nedostal výjimku pro příjezd do země. Hrát se proto bude 16. února na Stadionu Ference Puskáse v maďarské metropoli.

Foto: Jon Super, Reuters

Liverpoolský brankář Alisson a kouč Jürgen Klopp po prohře s Burnley. Archivní foto

Článek

V Německu platí minimálně do 17. února zákaz příjezdu ze zemí nejhůře postižených novou mutací koronoviru, mezi něž Británie patří. Lipsko se pokusilo vyjednat výjimku, aby mohlo Liverpool hostit na svém stadionu, od policie ji ale nedostalo.

Teoreticky bylo možné odložení duelu, to se ale vzhledem k nabitému programu týmů od začátku nezdálo pravděpodobné. Další alternativou bylo přehození pořadatelství, aby se v Lipsku hrála až odveta 10. března, Liverpool ale nesouhlasil.

Náklady pro náhradní dějiště uhradí Lipsko. Podle agentur se jedná o šestimístnou sumu. "Je to samozřejmě mrzuté, ale taková je nyní situace," řekl sportovní ředitel Markus Krösche. V krajním případě mohl německý klub prohrát kontumačně 0:3.

Reklama

Související témata: