Hlavní obsah

Rozhodčí pod palbou kritiky. V tunelu si řekl o podpis hvězdy

Manchester/Praha

Tohle by dělat neměl. Lajnový rozhodčí čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Borusií Dortmund v očích fotbalové veřejnosti pořádně přestřelil. Po závěrečném hvizdu úterního duelu totiž v útrobách Etihad Stadium počkal na hvězdu hostů Erlinga Haalanda, aby ho požádal o podpis. Vše zachytila kamera a fanoušci teď rumunskému arbitrovi spílají, jeho chování bylo podle mnohých značně neprofesionální.

Sestih čtvtrtfinále Ligy mistrů: Manchester City - DortmundVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Norský sniper Haaland se v úvodním čtvrtfinále na hřišti City neprosadil, bundesligový celek si přesto do domácí odvety milionářské soutěže odvezl nadějný výsledek 1:2. Poněkud zvláštním způsobem na sebe po konci duelu upozornil rumunský rozhodčí Octavian Sovre.

Ten si v tunelu vedoucím do šaten počkal na Haalanda a nechal si od něj podepsat svou žlutou a červenou kartu. K jeho smůle ho u toho zachytila televizní kamera. Nestandardního chování si všimli nejen fotbaloví fanoušci, ale i experti televizní stanice BT Sport.

„Toto opravdu není v pořádku," nechal se slyšet bývalý fotbalista Bayernu Mnichov Owen Hargreaves, když se ho na chování arbitra zeptal televizní moderátor. „Oni musí odvádět svou práci, v prvním poločasu tam navíc byly nějaké chyby z jejich strany," pokračoval.

„I rozhodčí mohou být fanoušci, ale neměl ho žádat o autogram takto před ostatními hráči obou týmů, to vůbec nepůsobí dobře," dodal Hargreaves.

Trenér domácího celku byl o poznání smířlivější. „Možná je to fanoušek Haalanda. Možná, že to bylo pro jeho syna nebo dceru," řekl Guardiola.

Reklama

Související témata: