Hlavní obsah

Aston Villa se nabídla, že uspořádá finále Ligy mistrů místo Istanbulu

Birmingham/Praha

Fotbalová Aston Villa se nabídla, že uspořádá finále letošní Ligy mistrů místo Istanbulu. Reagovala tak nejen na současnou situaci v Turecku, kde je kvůli koronaviru nouzový stav, ale také na fakt, že se do finále probojovaly dva anglické celky Chelsea a Manchester City. Informoval o server Sky Sports.

Foto: Pool, Reuters

Princ William, vévoda z Cambridge a šéf Aston Villy Christian Purslow.

Článek

Návrh klubu z Birminghamu, který prý již oslovil Anglickou fotbalovou asociaci a UEFA, by ušetřil 8000 fanoušků cestu do Istanbulu. V Británii aktuálně platí do 17. května zákaz výjezdů do zahraničí a vláda má i brzy oznámit, do kterých zemí bude následně povoleno cestovat. Ke stejnému dni má skončit uzávěra v Turecku. Finále s omezeným počtem fanoušků v hledišti je plánované na 29. května.

O nejistotě kolem finále v Istanbulu se mluvilo již dříve, nicméně UEFA minulý týden potvrdila, že o jiném dějišti neuvažuje. "Jsme si jistí, že dočasný lockdown, který bude platit do 17. května, by neměl mít na konání zápasu žádný dopad. UEFA bude i nadále úzce spolupracovat s Tureckou fotbalovou federací a místními úřady, aby zápas proběhl bezpečně," uvedla minulý týden UEFA. Podrobnosti chce oznámit ještě tento týden.

Sestřih semifinálového zápasu Ligy mistrů Chelsea - Real MadridVideo: O2 TV Sport

Istanbul měl hostit rozhodující duel Ligy mistrů už v loňském roce, tehdy si ale pandemie koronaviru vynutila úpravy ve formátu a následné vyvrcholení v Lisabonu. Finále Evropské ligy bude hostit polský Gdaňsk.

Sestřih semifinále Ligy mistrů Manchester City - PSGVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata: