Hlavní obsah

Smutný večer pražských S. Slavii nestačila v boji o Ligu mistrů ani výhra, Sparta padla v Monaku

Praha
Aktualizováno

Konec, nepovedlo se! Fotbalisté Slavie si v letošním ročníku Ligu mistrů nezahrají. Český mistr sice porazil v odvetném zápase 3. předkola maďarský Ferencváros Budapešť 1:0, po porážce 0:2 ze hřiště soupeře to však na postup nestačilo. Sešívaní tak budou bojovat ve 4. předkole bojovat aspoň o základní skupinu Evropské ligy s Legií Varšava. Ze hry o Ligu mistrů je i Sparta, která po domácí porážce 0:2 podlehla i na hřišti Monaka 1:3. Letenští však mají narozdíl od Slavie jistotu účasti v základní skupině Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní Tomáš Holeš a brankář Kolář

Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Slavia - Ferencváros

Kouše se to hůř než loni. Chyběl krůček, centimetry, říká zklamaný Jindřich Trpišovský

Sen je pryč. Přes tenhle tým jsme měli přejít, bolí to hodně, litují slávisté

Slavia vstoupila do zápasu s Ferencvárosem aktivně, ale do šancí se probíjela přes pozornou obranu jen velmi složitě. Navíc už v 16. minutě musel Jindřich Trpišovský střídat, zraněného Olayinku nahradil Abdallah Sima. První možnost ke skórování měli hosté, ránu Nguena k pravé tyči však výborným zákrokem zlikvidoval Kolář. Slavia se branky dočkala v 36. minutě, když parádní akci Simy využil Lukáš Masopust a zajistil sešívaným poločasové vedení 1:0.

Domácí ve druhém poločase svého soupeře sevřeli a vypracovali si řadu nadějných šancí. Nejaktivnější byl Nicolae Stanciu, který několikrát prověřil hostujícího gólmana Dibusze. Místy až drtivý tlak však maďarský mistr nakonec ustál, v Edenu prohrál 0:1, což mu  stačilo na postup do 4. předkola Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima v zápase proti Ferencvárosi Budapešť

Sparta bez šance

Do první příležitosti zápasu mezi Monakem a Spartou se dostal domácí tým, ránu Kevina Vollanda však Florin Nita parádním zákrokem zlikvidoval. Rumunský gólman podržel Pražany i v poslední minutě prvního poločasu, když vychytal střelu Aleksandra Golovina.

Monako převahu využilo hned v úvodu druhého poločasu, v 50. minutě překonal Nitu chytrou ranou pod břevno z úhlu Martins. A pro Spartu bylo ještě hůř o šest minut později, když Golovin přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Letenští se dočkali branky v 78. minutě díky Davidu Karlssonovi, poslední slovo však patřilo domácím, na konečných 3:1 upravil Diop. Svěřenci Pavla Vrby si tak zahrají základní skupinu Evropské ligy.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Fotbalisté Monaka se radují z branky proti Spartě

Odvety 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Slavia - Ferencváros 1:0
Branky: 36. Masopust
První zápas 0:2, postupuje Ferencváros
Monako - Sparta 3:1
Branka: 50. Martins, 56. Golovin, 81. Diop - 78. Karlsson
První zápas 2:0, postupuje Monako

Reklama

Související témata: