Hlavní obsah

Slavia - Ferencváros 1:0Masopustův gól a drtivý tlak na postup do Champions League nestačily

Aktualizováno

Vysněná Liga mistrů se pražské Slavia rozplynula hned ve 3. kvalifikačním předkole. V domácí odvetě sice maďarský Ferencváros porazila, gól Masopusta ovšem nestačil k smazání dvoubrankového manka z prvního zápasu. Fradi dohrávající zápas jen v deseti bez vyloučeného Čiviče tak míří do závěrečné fáze kvalifikace o Champions League, zatímco na Pražany čeká boj o základní skupinu Evropské ligy s horším týmem z dvojice Dinamo Záhřeb - Legia Varšava.

Sestřih utkání Slavia - FerencvárosVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sen je pryč. Přes tenhle tým jsme měli přejít, bolí to hodně, litují slávisté

Náhradník z nouze Sima to byl, kdo osm minut před přestávkou polil Slavii živou vodou. V základní sestavě se neobjevil, už po dvanácti minutách ovšem musel na trávník místo kulhajícího Olayinky.

Pro trenéra Pražanů další problém. Před odvetou avizoval, že bude nucen udělat v sestavě v porovnání se střetnutím v Budapešti jednu dvě změny, nakonec provedl čtyři. A překvapivé, protože na trávníku se objevili nejen Hromada, Schranz a Olayinka, ale i Tecl. A kdyby jen to - ve stoperské dvojici chyběl Zima laborující s drobným zraněním, takže na jeho místě zaskakoval Holeš.

Kouše se to hůř než loni. Chyběl krůček, centimetry, říká zklamaný Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

A ke všemu inkriminovaná dvanáctá minuta a nucený odchod Olayinky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima v zápase proti Ferencvárosi Budapešť

Sima se však první podzimní šance chopil. Poté, co se jeho tým více než půlhodinu sice usilovně, ale také dost marně pokoušel přitisknout Ferencváros k bráně a sevřít ho do ofenzivních kleští, totiž zaúřadoval právě senegalský legionář. Protáhl se kolem Botky a Masopustovi naservíroval přihrávku, kterou nešlo neproměnit.

Kolář Slavii podržel

Slavia tak umazala první gól z dvoubrankového manka. Naštěstí pro ni jen dvoubrankového, protože v Edenu mohlo ještě narůst. Hosté hrající se třemi stopery a čekající na příležitost k rychlým výpadům, se totiž dostali do velké šance jako první. Nguena totiž Kačaraba neuhlídal, gólman Kolář ovšem v 19. minutě střelu norského krajánka ve službách Fradi reflexivně vykopl...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář

I Slavii se ještě před vedoucím gólem možnost ke skórování nabídla. Přímý kop Stanciua ovšem mířil nad břevno, ránu Tecla zblokovali hostující obránci.

Šance na gól nestačily

Po změně stran se domácí samozřejmě hnali za druhým gólem znamenajícím alespoň prodloužení. Důrazně, s velkým nasazením potřebnou agresivitou...

Ferencváros se už jen a jen bránil. Sima ovšem hlavičkoval nad, Bah si penaltu nevymodlil, střely Stanciua likvidoval Dibusz nebo mířily vedle, při opakovaných závarech v soupeřově šestnáctce Kačaraba, Plavšič a spol. míč přes houštinu těl to sítě neprocpali.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Lukáš Masopust ze Slavie a Aissa Laidouni z Ferencvárose.

A protože ani vyloučení Čiviče šest minut před koncem Slavii navzdory hektickému náporu a spoustě střel mířící na bránu Fradi nepomohlo, s vidinou Ligy mistrů se rozloučila.

Gól Masopusta na smazání manka nestačil, teď proto čeká Trpišovského tým boj o účast v základní skupině Evropské ligy.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Slavia Praha - Ferencváros Budapešť 1:0 (1:0)
Branka: 36. Masopust. Rozhodčí: Stieler - Gittelmann, Beitinger (všichni Něm.). ŽK: Oscar, Traoré - Charatin, Zachariassen, Uzuni, Čivič, Kovačevič, R. Mmaee. ČK: 84. Čivič. Diváci: 15 238. První zápas: 0:2, postoupil Ferencváros.
Slavia: Kolář - Bah, Holeš, Kačaraba, Oscar - Hromada (65. Traoré), Stanciu - Masopust (75. Musa), Schranz (65. Plavšič), Olayinka (16. Sima) - Tecl (65. Kuchta). Trenér: Trpišovský.
Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blažič, S. Mmaee (46. Kovačevič), Čivič - Charatin, Lajdúní - Nguen (67. R. Mmaee), Botka (78. Zubkov), Uzuni - Zachariassen (71. Somália). Trenér: Stöger.
Oznámkujte fotbalisty Slavie za výkon v druhém zápase proti Ferencvárosi (jako ve škole: 1-nejlepší, 5-nejhorší)
1
19 %
2
11,5 %
3
13,9 %
4
5,4 %
5
50,2 %
Celkem hlasovalo 1098 čtenářů.

Reklama

Související témata: