Hlavní obsah

Rudý ďábel Ronaldo vstupuje do Ligy mistrů, s United už ji přitom vyhrát dokázal

Bern/Praha

Fotbalová legenda Ronaldo si v sobotu připsala svůj druhý debut na Old Trafford. Manchester United smetl Newcastle 4:1 a šestatřicetiletý navrátilec se pod výsledek podepsal skvělým výkonem a dvěma góly. V úterý se Rudí ďáblové představí v úvodním zápase nového ročníku Ligy mistrů a kapitán portugalské reprezentace u toho chybět nebude. A na milionářskou soutěž v dresu United může rozhodně vzpomínat v dobrém, pod koučem Sirem Alexem Fergusonem slavnou trofej pro jejího vítěze zvedl nad hlavu poprvé v kariéře.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Cristiano Ronaldo se raduje z branky během svého druhého debutu v dresu Manchesteru United.

Článek

Ronaldo se pyšní hned pěti tituly šampiona Ligy mistrů. Ten první získal s United v sezoně 2007/08, když ve finále v Moskvě otevřel skóre utkání proti Chelsea. Tým kolem kapitána Rio Ferdinanda nakonec slavil po penaltovém rozstřelu.

V něm mimochodem Ronaldo jako jediný hráč United pokutový kop neproměnil. Na druhé straně ovšem selhali Terry a Anelka.

Ronaldo následně slavnému kouči Fergusonovi slíbil ještě jednu sezonu pod jeho křídly a to také dodržel. V dalším ročníku navíc společně útočili na obhajobu.

V úplně posledním zápase v nejslavnější klubové soutěži světa v dresu United se však Ronaldo loučil porážkou. Navíc se musel sklonit před svým největším fotbalovým rivalem Lionelem Messim. V roce 2009 Rudí ďáblové ve finále LM v Římě podlehli Barceloně 0:2, skórovali Samuel Eto a slavný Argentinec.

Pak přišel velkolepý přestup na Santiago Bernabéu. Jako hráč Realu Ronaldo slavnou trofej pozvedl nad hlavu ještě čtyřikrát. To už je ale jiný příběh. Teď se vrací portugalský fotbalista do nejprestižnější soutěže v dresu týmu, ve kterém svou slavnou pouť na nejzářivější scéně evropského fotbalu započal.

United v úterý vstupují do LM ve skupině F na hřišti Young Boys Bern. Pak čekají svěřence Ole Gunnar Solskjaera ještě souboje se španělským Villarealem a italským Bergamem.

Reklama

Související témata: