Hlavní obsah

Do Plzně přijelo 500 fotbalových fandů z Bosny. Policii svou poklidností překvapili

Plzeň

Téměř pět stovek fanoušků bosenského Željezničaru Sarajevo dorazilo do Plzně na úvodní zápas předkola fotbalové Ligy mistrů s místní Viktorií, který skončil těsným vítězstvím domácích 4:3. Policisté zápas označili jako rizikový, ale k žádnému incidentu ve městě ani na stadiónu nedošlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Željezničaru Sarajevo v Doosan Areně v Plzni.

Článek

"Byli hodní, překvapili. V kotli neměli ani jednu světlici nebo dýmovnici," řekla krajská policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Na bosenské příznivce hned po utkání čekaly autobusy u sektoru hostů, kam je policisté nesměrovali už odpoledne při příjezdu ze Sarajeva. "Fanoušci do nich nastoupili okamžitě po zápase a jeli hned ven z města," dodala.

V autobusech a dodávkách z Bosny přijely zhruba tři stovky fanoušků, zbytek dorazil osobními automobily. "Situaci stále monitorujeme, ale po městě už se pohybují pouze zbytkové skupinky," řekla mluvčí.

Přes 200 cizinců šlo ihned po příjezdu do Plzně ze stadiónu na nedaleké centrální náměstí, kde seděli ve venkovních restauracích, hlasitě zpívali, skandovali, bubnovali a troubili. Po čtvrté hodině se s policejním doprovodem vydali zpět na stadión.

Zápas monitorovalo přes 200 policistů a strážníků. "Z Prahy byl povolán policejní vrtulník a hlídky na koních," uvedla mluvčí. V ulicích se pohybovali policisté z krajské pořádkové jednotky, pořádková i dopravní policie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články