Hlavní obsah

VIDEO: Kozáčikův kiks připomněl hrubku Robinsona. Který z gólmanů víc chyboval?

Záhřeb/Petrohrad

Brankář Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik se stává slavným po celém světě. Jeho nešťastná chvíle ze zápasu s CSKA Moskva nechala vzpomenout dnes již legendární kiks anglického brankáře Paula Robinsona. Který z gólmanů víc chyboval?

Chyba brankáře Paula Robinsona.

 
Článek

Oba brankáři museli mít po zápase máslo na hlavě, oba udělali obrovskou chybu, která se na takto vysoké úrovni často nevidí. K oběma poslali obránci bezpečnou malou domů a oba nechali hloupě propustit balón za svá záda. Přesto však nešlo o totožné situace.

Anglický reprezentační brankář Paul Robinson v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2008 chyboval v Chorvatsku po malé domů Garyho Nevilla. Anglický obránce přihrával gólmanovi z pravé strany, Robinson se napřáhl a zrovna v nejnevhodnější chvíli míč poskočil na drnu a kopačku brankáře minul.

To Řezník posílal Kozáčikovi balón z levé strany, ale slovenský brankář ve službách Viktorie se k odkopu nechystal. Z opakovaných záběrů není ani patrná změna směru míče. Trávník byl na rozdíl od povrchu v Chorvatsku před pěti lety kvalitní. Kozáčik hodlal balón zastavit, jen nepoložil kopačku dostatečně blízko trávníku (na minelu Kozáčika se podívejte zde).

Kdo tedy udělal větší chybu? Robinson, který si měl míč před odkopem zastavit, anebo Kozáčik, jenž se o zpracování snažil, ale neuspěl?

Který z brankářů udělal větší chybu?
Paul Robinson
9,2 %
Matúš Kozáčik
90,8 %
Celkem hlasovalo 12339 čtenářů.

Reklama

Související témata: