Hlavní obsah

Čech měl o jubilejním zápase mezi tyčemi Chelsea jinou představu

Po špatném výkonu prohráli fotbalisté londýnské Chelsea v pátém kole Ligy mistrů v Basileji. Za to, že na ukazateli svítilo po devadesáti minutách skóre 1:0 pro domácí Švýcary, mohli Blues nakonec děkovat Petrovi Čechovi, který ve svém jubilejním 450. zápase za Chelsea chytil několik velkých šancí soupeře.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech zasahuje v utkání proti Basileji.

Článek
Fotogalerie

„Jediným pozitivem tohoto zápasu je postup. Pro ten jsme do Basileje přijeli a po této stránce můžeme být spokojeni. V posledním kole si sami můžeme pojistit postup z prvního místa skupiny, takže pozici máme pořád dobrou. Ale hotovo mohlo být už po zápase v Basileji, který jsme nezvládli," svěřil se Čech na svých oficiálních stránkách.

Přiznal, že výkon Chelsea v Basileji nebyl dobrý. „Zápas se nám vůbec nepovedl. Soupeře jsme nechali, aby získal sebedůvěru i pohodu hned v úvodu utkání a my jsme se s tím dost prali. Trochu jsme se zvedli ve druhém poločase, ale ve chvíli, kdy to vypadalo, že se dostáváme do nějakého tlaku, dal gól soupeř," poznamenával český gólman.

Hodně ho mrzelo, že jeho jubilejní utkání za Chelsea nedopadlo výsledkově lépe, ačkoliv on sám předvedl výborný výkon. „Byl to můj 450. soutěžní zápas za klub a přál jsem si ho oslavit vítězstvím. Bohužel to nedopadlo podle představ," litoval Čech.

Reklama

Související témata: