Hlavní obsah

Los semifinále: Real jde proti City, Atlético dostalo Bayern. Přemožitel Sparty si to rozdá s Liverpoolem

Nyon
Aktualizováno

Je jasno o složení semifinálových dvojic fotbalové Ligy mistrů. Dnešní los proti sobě svedl Manchester City a Real Madrid, v druhém případě pak Atlético Madrid a Bayern Mnichov. První zápasy se uskuteční 26. a 27. dubna. A jaký je los semifinále Evropské ligy? Šachtar Doněck si zahraje se Sevillou, vítězem minulých dvou ročníků. Villarreal, který vyřadil Spartu, čeká Liverpool. První zápasy se hrají 28. dubna, odvety 5. května.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Antoine Griezmann z Atlétika jásá po gólu proti Barceloně. Teď na něj čeká Bayern.

Článek

Dva v LM zastoupené španělské kluby na sebe nenarazily. Přemožitel Barcelony - madridské Atlético - tentokrát může zkusit zničit postupové ambice německého šampióna. Atlético s ním svede teprve druhý vzájemný souboj. S bavorským klubem se utkalo pouze ve finále soutěže v roce 1974, kdy první zápas skončil remízou 1:1 a opakovaný duel výhrou německého celku 4:0. Bayern tehdy získal první z pěti triumfů v Lize mistrů.

Stejně na tom jsou i fotbalisté Manchesteru City a Realu, kteří na sebe narazili pouze v základní skupině v ročníku 2012/13. "Bílý balet" tehdy doma zvítězil 3:2 a v Anglii remizoval 1:1. Pro kouče anglického celku Manuela Pellegriniho půjde o duel s bývalým klubem, protože v Madridu působil v sezoně 2009/10.

"Čeká nás soupeř, který má nejvíc titulů z Ligy mistrů. Ale postoupili jsme daleko a i my můžeme dál snít," citovala agentura Reuters sportovního ředitele City a bývalého hráče Barcelony Txikiho Begiristaina. "Madrid je favorit, ale i PSG byl silný soupeř a vyřadili jsme ho," připomněl semifinále s pařížským celkem.

"Jsou poprvé v semifinále a chtějí v Evropě dokázat něco velkého. Proto se musíme mít na pozoru. Loni nám také lidé říkali, že jsme měli štěstí, když jsme dostali Juventus a nakonec jsme s ním vypadli. Čekají nás dva těžké zápasy," uvedl mluvčí Realu a někdejší útočník madridského celku Emilio Butragueňo.

Ve hře je tak stále možná repríza finále Ligy mistrů z roku 2014, kdy proti sobě nastoupily Atlético s Realem, který tehdy získal rekordní desátý triumf. Díky losu je také možné, aby se trenér Bayernu Pep Guardiola ve finále potkal se City, kde po sezóně vystřídá Pellegriniho.

Sevilla má na kontě čtyři triumfy v Evropské lize a jejím předchůdci Poháru UEFA, který ovládla už v letech 2006 a 2007, kdy na cestě do finále vyřadila v osmifinále právě Šachtar. Oba zápasy tehdy v normální hrací době skončily 2:2, když v odvetě zajistil vyrovnání v nastavení brankář španělský brankář Andrés Palop a Sevilla poté rozhodla v prodloužení.

Pro Liverpool může být semifinále v Evropské lize/Poháru UEFA se španělským soupeřem dobré znamení. Před šesti lety sice anglický klub nestačil na Atlético Madrid, v letech 2001 a 1976 si však poradil s Barcelonou a v obou případech poté soutěž vyhrál.

Los semifinále fotbalové Ligy mistrů:
První zápasy:
26. dubna:
Manchester City - Real Madrid,
27. dubna:
Atlético Madrid - Bayern Mnichov
Odvetné zápasy:
3. května:
Bayern Mnichov - Atlético Madrid
4. května:
Real Madrid - Manchester City
Los semifinále Evropské ligy:
Šachtar Doněck - Sevilla
Villarreal - Liverpool
První zápasy se hrají 28. dubna, odvety 5. května.

Reklama