Hlavní obsah

Guardiolův poker s duem C+C nevyšel. Přesto v postup do finále věřím, tvrdil po prohře s Atlétikem

Měl to být jeho mistrovský tah. Důkaz, že Guardiola má španělský fotbal dokonale přečtený a že je schopen přijít s taktikou, v níž Bayern proti protivníkovi z jeho rodné země uspěje. Alespoň na třetí pokus, když se to loni nepovedlo v semifinále proti Barceloně a předloni proti Realu. Proto proti Atlétiku zůstali na lavičce jak Ribéry, tak i Müller a kouč německého mistra namísto nich nasadil Douglase Costu a Kingsleye Comana. Hotový úlet, v čemž se Pep Guardiola utvrdil už v průběhu první půle.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Kouč Bayernu Josep Guardiola při utkání na hřišti Atlétika Madrid.

Článek
Fotogalerie

Záměr to byl možná dobrý, neboť rychlící Costa a Coman měli kmitat po stranách a vytvářet trhliny v perfektně organizované obraně Atlétika, jichž měl následně využívat Lewandowski. Realizace však byla prachbídná, neboť duo C+C předvedlo nudný výkon, k ničemu se nedostalo, takže Guardiolův poker přišel vniveč.

Zvláště, když už po jedenácti minutách vstřelil Níguéz vedoucí, a jak se nakonec ukázalo i vítězný gól domácích.

Důsledek našich chyb, glosoval kouč jediný gól

„Ten nejdůležitější a nejkrásnější v mé kariéře. Původně jsem si chtěl míč ještě přehodit na pravačku, ale nakonec jsem pálil levou, protože jsem tušil, že víc času nedostanu," líčil Saúl Níguez svou trefu, kterou završil slalom přes tři protivníky, přičemž čtvrtého si ještě náležitě vychutnal.

„Krásný opravdu byl a Saul jen potvrdil, že je fantastickým fotbalistou. Ale jeho branka byla především důsledkem našich chyb," mínil Guardiola vyčítající svým svěřencům pomalý a váhavý vstup do zápasu.

„Škoda jen, že jsme neměli víc štěstí a Torresova střela v závěru zápasu skončila pouze na tyči," povzdechl si Níguez.

„Pravdou je, že jsme mohli přidat ještě nějakou branku, ale i je to skvělý výsledek," kvitoval jednogólové vítězství Fernando Torres.

„To všechno proto, že nám v první půli chyběla agresivita a odvaha," vyčítal spoluhráčům brankář Manuel Neuer váhavý začátek a nevýrazný první poločas nesporně poznamenaný i nepříliš šťastnou sestavou, na kterou Guardiola vsadil.

Trenér už v první půli prozřel

Však trenér záhy prozřel a po změně stran poslal na hřiště jak Ribéryho, tak Müllera. Jenže bylo už pozdě.

„Vím, že mé tříleté působení v Mnichově bude hodnoceno podle toho, jak letos dopadneme v Lize mistrů. I proto jsem hráčům opakovaně připomínal, jak silné dokáže mít Atlético úvodní minuty a že je musíme přečkat," povzdechl si Guardiola, jehož touhou při loučení s Mnichovem samozřejmě také je postoupit s Bayernem do finále.

„Není to pro nás nijak skvělý výsledek, protože je vždy nepříjemné prohrát a přitom neskórovat," přiznával. „Ale na druhou stranu nám bude stačit v odvetě jen jeden gól, abychom hráli s Atlétikem prodloužení. Musíme však hrát velmi chytře a hlavně trpělivě," neztrácel ani po prohře víru, že na třetí pokus Bayern do finále dovede.

"Samozřejmě v to věřím," potvrzoval i po prvním prohraném semifinále.

Reklama

Související témata: