Hlavní obsah

Guardiola najde v Manchesteru jiný tým. V Lize mistrů jsme vyrostli, vzkázal Hart

Madrid/Praha

Jednu velkou výhodu po letním příchodu na Etihad Stadium v Manchesteru bude španělský kouč Pep Guardiola mít. Najde jiné Citizens. „Zkušenější, protože v letošním ročníku Ligy mistrů jsme vyrostli a měli některé momenty. Tedy až na semifinále s Realem, z něhož si příliš nevezmeme ani my, ani soupeř,“ mínil gólman Manchesteru City Joe Hart poté, co putování jeho týmu letošním ročníkem Champions League mezi posledními čtyřmi skončilo, neboť vlastní gól Fernanda udělal tím šťastnějším právě Real.

Foto: Carl Recine, Reuters

Joe Hart, brankář Manchesteru City, své spoluhráče několikrát podržel.

Článek
Fotogalerie

„Šťastnější, protože my si vyřazení nezasloužili. Mezi námi a Realem nebyl žádný rozdíl," netajil se kouč Citizens Manuel Pellegrini zklamáním, že se ani na druhý pokus do finále Ligy mistrů nedostal.

Pellegrini ani na druhý pokus neuspěl

Se španělským Villarrealem skončil před deseti lety v semifinále na londýnském Arsenalu, s Manchesterem City letos na madridském Realu.

„Opravdu jsem zklamaný. Vyřazením, ale i minimem šancí, které oba semifinálové zápasy přinesly. To se ovšem týká nejen nás, ale i soupeře," přiznával chilský kouč, na něhož na lavičce Citizens čekají poslední dvě utkání, než uvolní místo Guardiolovi.

I proto tolik toužil loučit se s Manchesterem postupem do finále Ligy mistrů.

„I odveta měla skončit 0:0, protože my hráli velice dobře, takže Real moc brankových příležitostí neměl. My bohužel také ne, neboť nám, stejně jako domácím, scházela potřebná kreativita," hodnotil kriticky výkony obou celků v semifinálovém měření, jež nakonec rozhodl vlastní gól Fernanda.

„Proto si musíme položit otázku, zda jsme pro vítězství a postup udělali opravdu dost. Sám nevím," notoval si s trenérem gólman Joe Hart, protože z chabých střeleckých pokusů Citizens stála za zmínku vlastně jen rána Fernandinha do tyče v samém závěru první půle a střela Agüera těsně před koncem, která ovšem mířila nad břevno Navasovy brány.

Jen mimochodem - pro kostarického gólmana to byl už jedenáctý z dvanácti zápasů v Lize mistrů, v němž udržel čisté konto.

Hart by ho zřejmě udržel na Santiago Bernabéu také, nebýt nešťastné teče brazilského spoluhráče jedenáct minut poté, co kapitán a dirigent obrany Citizens Kompany odkulhal s obnoveným zraněním lýtka ze hřiště.

„Je samozřejmě nepříjemné sahat do složení obrany tak brzy, ale nemyslím, že by šlo o klíčový moment zápasu. V defenzívě jsme neměli problémy, inkasovaný gól byl dílem náhody a štěstí," namítal Pellegrini.

Teď ještě dva zápasy Premier League

„Vypadli jsme, ale i tak to byl mimořádný rok, protože jsme se poprvé dostali až do semifinále Ligy mistrů. V něm jsme skončili, o to víc se musíme koncentrovat na závěr Premier League a poslední dva zápasy, abychom se do Champions League zase kvalifikovali," připomínal, že už v neděli čeká na jeho tým klíčový zápas s Arsenalem a poté duel se Swansea.

Samozřejmě že v nich chce vyválčit třetí příčku, aby mohl Guardiolovi předat mužstvo mající zajištěnou přímou účast v základní skupině Ligy mistrů.

A také mužstvo, jež během letošního účinkování na evropské scéně zase o něco vyrostlo, jak připomínal hned po vyřazení brankář Hart.

Reklama

Související témata: