Hlavní obsah

Ve finále vítězí nejlepší, ty druhé si nikdo nepamatuje. Proto teď přemýšlím i sám o sobě, přiznával kouč Atlétika

Milán/Praha

Zase se mu nepovedlo přivést Atlético k triumfu. Znovu si musí nechat o triumfu v Lize mistrů jen snít. A dokonce podruhé během dvou uplynulých let. „Je to selhání, jinak se náš nezdar nazvat nedá, protože ve finále vítězí jen nejlepší týmy. Na ty, co skončí druzí, si nikdo nevzpomene a nepamatuje si je. I to je důvod, abych přemýšlel sám o sobě,“ přiznával argentinský kouč na lavičce madridského Atlétika Diego Simeone, jak moc ho prohra s Realem zasáhla.Před dvěma lety podlehl Bílému baletu v prodloužení, tentokrát v Miláně v penaltovém rozstřelu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Kouč Atlétika Madrid Diego Simeone během finále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Oslavy Realu Madrid

Temperament a vitalita ho opustily. Po celých 120 minut burcoval na San Siru vlastní tým i fanoušky Atlétika, i při penaltovém rozstřelu se je Simeone v duchu svých zvyklostí pokoušel přivést do varu.

Marně. Nic nepomohlo.

Ve čtvrté sérii penaltového rozstřelu Juanfran selhal, trefil jen tyč, a proto posledním exekutorem Realu byl Ronaldo, jenž se většinou nemýlí, partie o „ušatý pohár" byla rozhodnutá. Stejně jako v Lisabonu 2014 pro konkurenční Bílý balet.

Bolest fanoušků vnímal nejvíc

"Nevím, která porážka bolí víc, ale to co mě bolí ze všeho nejvíc je vidět bolest fanoušků, kteří museli zaplatit, aby za námi mohli přijet, a teď se musí vracet domů a léčit si rány. Cítím se zodpovědný za to, že jsem jim nebyl schopen dát to, co chtěli," truchlil Simeone nad dalším slzavým údolím, jímž si musel on, jeho hráči, stejně jako červenobílá armáda příznivců Atlétika znovu projít.

„Začali jsme špatně, ale od dvacáté minuty jsme hráli už zase organizovaně, jak jsme hrát měli. V úvodu druhé půle jsme mohli rychle vyrovnat, což se sice nepodařilo, ale i tak jsme šli za vyrovnáním. A dočkali se ho. Jenže pak jsme měli finále rozhodnout a nedopustit, aby došlo na penalty," glosoval Simeone finálovou partii, jejíž obraz dotvářel pochopitelně i pokutový kop neproměněný Griezmannem po pár desítkách sekund druhého poločasu.

Hráči Atlétika si přitom na Real hodně věřili. Vždyť od prohry v lisabonském finále před dvěma lety se s ním utkali ve španělské lize, Královském poháru a na evropské scéně desetkrát a jen jednou prohráli. Loni ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Prohra přiměla trenéra přemýšlet

V Miláně mu sice v normální hrací době, ani v prodloužení nepodlehli, jenže penaltový rozstřel nezvládli.

„Musím Realu poblahopřát, protože byl opět lepší než my, i když tentokrát jen na penalty. A také musím přemýšlet sám o sobě," nechtěl se pouštět do úvah, zda po druhém finálovém nezdaru Atlético opustí, jak se vehementně spekulovalo ve Španělsku i Itálii.

Sám argentinský kouč k tomu přispěl, neboť se nechal slyšet, že by jednoho dne rád působil v Serii A.

„Je logické, že po takové porážce, kterou jsem teď zažil, přemýšlíte o různých věcech a o budoucnosti samo sebou také. Ale zatím jen přemýšlím, nic, víc" nemínil se Diego Simeone v bolestivých ranách, natož pak ve svých dalších krocích pitvat.

Reklama