Hlavní obsah

Prezident Steauy si Spartu přál. Také Letenští však cítí šanci

Praha

Tři, dva, jedna - start! Hned první soutěžní zápas sezóny jim hodně napoví, jaká bude. Fotbalisté pražské Sparty v úterý večer na Letné zahájí další pokus o návrat do Ligu mistrů, v níž si naposledy zahráli na podzim 2005. Ve 3. předkole je čeká duel českého a rumunského vicemistra se Steauou Bukurešť. Zápas začíná v 20:00.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Lukáš Vácha.

Článek
Fotogalerie

Čeká se návštěva 14-15 tisíc lidí, vstupenky se prodávají až do začátku zápasu. Sparta byla před losem 3. předkola nasazená, po pohárově zkušeném soupeři z Rumunska ovšem rozhodně netoužila. A prezident Steauy si Letenské dokonce přál...

„V minulé sezóně si nás přály i Krasnodar či Lazio," pousměje se reprezentant Bořek Dočkal při připomínce soupeřů, jež Sparta cestou do čtvrtfinále Evropské ligy vyřadila.

„Spokojenost s losem není tak důležitá. Jde o to, z jakého úhlu pohledu to viděl. Jestli mu Sparta vyšla z možných protivníků nejschůdnější, nebo jestli se chtěl do Prahy podívat... Neřešíme to, až samotné zápasy ukážou, jestli vám ten který soupeř sedí, také máme svá přání, koho raději a koho míň. A teď cítíme, že šanci máme," ujišťuje klíčový záložník.

Do zbraně se hlásí i Vácha

Pro Pražany jde o první soutěžní zápas v sezóně, v generálce před týdnem remizovali s Fenerbahce Istanbul 0:0.

„Pokud jde o zdravotní stav hráčů, máme dva, tři otazníky, ale nic dramatického. Rapidně se lepší Vácha, takže zvažuji jeho návrat. O sestavě jinak máme jasno. Těžko však ode mě můžete očekávat konkrétní odpověď, kolik změn proti poslednímu utkání s Fenerbahce v ní bude," avizuje s úsměvem den před zápasem trenér Zdeněk Ščasný.

Steaua výrazně přebudovává kádr. Do Řecka prodala kapitána Varelu, alžírský útočník Hamrún zmizel z Rumunska, protože si chce vytrucovat přestup. To by mohlo nahrát Spartě, na jejíž straně budou také čerstvé zkušenosti z posledního tažení Evropskou ligou.

„Mužstvo by mělo být zkušenější než před rokem, to všechno jsou ovšem jen předpoklady. V minulé pohárové sezóně jsme odehráli hodně těžkých zápasů, ale vždy rozhodne až forma v daném dvojzápase," uvědomuje si Ščasný.

Jak dopadne úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Steauou Bukurešť?
Zvítězí český zástupce
72 %
Nerozhodně
9,1 %
Vyhraje rumunský tým
18,9 %
Celkem hlasovalo 5557 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články