Hlavní obsah

Plzeň skládá reparát v Lize mistrů. Matematika je jasná - neinkasovat a nějaký gól dát, říká Hubník

Plzeň

Většinu loňského podzimu sice prožil v Olomouci, ale u překvapivé domácí prohry s Maccabi Tel Aviv a předčasného konce Viktorie v 3. předkole kvalifikace o Ligu mistrů plzeňský kapitán Roman Hubník asistoval. „Měli jsme k postupu blízko, ale domácí odvetu jsme nezvládli,“ vzpomíná na partii s izraelským šampiónem, kterou rozhodly dva góly v samém závěru druhého duelu. „Tentokrát jsme připraveni udělat maximum, abychom uspěli a postoupili,“ zapřísahá se před úterním prvním reparátem s ázerbajdžánským FK Karabach.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bude plzeňský Roman Hubník prožívat podobnou radost i po kvalifikaci s Katrabachem?

Článek
Fotogalerie

Pramení snad vaše víra z toho, že se kádr Viktorie v porovnání s jarem prakticky vůbec nezměnil, takže byste měli ze sehranosti profitovat?

Možná to výhodu představovat bude, ale podstatný bude výkon, který předvedeme. I z toho, že se navzájem dobře známe, bychom mohli těžit. Vždyť třeba já jsem v Plzni už třetím rokem...

Viktoria Plzeň - FK Karabach, první zápas 3. předkola Ligy mistrů se hraje dnes ve 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line na Sport.cz

Nepřipouštíte si tedy obavy? Nemyslíte na to, že vědomí důležitosti nastávající konfrontace by se mohlo do hry a výkonu promítnout?

Před rokem to bylo stejné, ale nemyslím, že by právě vědomí důležitosti představovalo zásadní faktor, jenž by se na našem vyřazení podepsal.

Takže žádná gradující nervozita?

Ale pochopitelně že zdravou nervozitu cítím já, stejně jako ji cítí spoluhráči. Vždyť nás čeká klíčový dvojzápas, podle jehož výsledku se bude hodnotit celá sezóna. Věřím ale, že na hřišti z nás všechno spadne a podáme kvalitní výkon, jenž nám přinese dobrý výsledek.

Jakou představu o něm máte?

Matematika je jasná - neinkasovat a naopak nějaký gól dát.

Na rozdíl od loňské sezóny začínáte tažení za vidinou Ligy mistrů na domácí hřišti. Považujete to za handicap?

To se uvidí až po dvojzápase s Karabachem. Vždyť loni jsme začínali v Izraeli, ze soupeřova hřiště jsme přivezli výhru, přesto nám k postupu nestačila.

Teď na vás čeká Karabach, s nímž jste se před dvěma lety utkali v přípravě a zápas prohráli. Máte ho ještě v povědomí?

Pamatuji si jen výsledek, ale protože šlo jen o přípravu, těžko z ní vyvozovat závěry, natož čerpat poznání pro dnešní kvalifikační střetnutí.

Z analýzy, kterou o hře soupeře udělal trenér, však čerpat můžete...

Informace od trenéra jsme dostali, na videu jsme si soupeře rovněž prohlédli, takže je nám jasné, že narazíme na kvalitního protivníka, jehož síla je především v ofenzívě. Jsme ale dobře připraveni a věřím, že kvalifikaci zvládneme lépe než před rokem. I neúspěch s Maccabi byl důležitý, protože každého z nás vedl k zamyšlení nad sebou samým a k hledání odpovědi na otázku, zda pro úspěch udělal opravdu všechno.

Postoupí plzeňští fotbalisté do play off Ligy mistrů přes Karabach?
Ano
67 %
Ne
33 %
Celkem hlasovalo 17084 čtenářů.

Reklama

Související témata: