Hlavní obsah

Snad jsme silnější než loni, věří Dočkal. Dalším krokem je postup do Ligy mistrů

Tažení do čtvrtfinále Evropské ligy mají v živé paměti a nikdy na ně nezapomenou. Ale přece jen, Liga mistrů to není. A v milionářské soutěži už fotbalisté pražské Sparty chybějí dlouhých jedenáct let. „Věřím, že po zkušenostech z minulé pohárové sezóny bychom měli být silnější než loni,“ doufá záložník Bořek Dočkal před vstupem do 3. předkola Ligy mistrů. První duel se Steauou Bukurešť se hraje na Letné večer od 20:00, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal na tréninku před utkáním 3. předkola Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť.

Článek
Fotogalerie

Soupeř prochází řadou změn. Prodal kapitána Varelu, útočník Hamrún mu před cestou do Prahy utekl... Měla by to být vaše výhoda.

Pro žádný tým není ideální, pokud musí přebudovávat kádr. Když stabilní hráči odcházejí, je třeba delší čas, aby se je podařilo nahradit. Ale nemyslím si, že by to mělo tento dvojzápas rozhodnout.

Prezident Steauy si Sparty přál. A co vy, taky máte radost z losu...?

Nedá se obecně říci, jak to Sparta vnímá, jestli má radost. Hraje se o Ligu mistrů - a my se do ní chceme dostat. Každý soupeř vám dává jinou šanci. V tomto případě jsem spokojený, myslím, že šanci máme dobrou. Záleží hlavně na nás, jestli se přes ně dokážeme dostat.

Jste teď díky tažení Evropskou ligou v lepší pozici než před rokem, kdy jste hráli o Ligu mistrů s CSKA Moskva?

Věřím, že jsme, ale je složité to říci. Minulá sezóna skončila, proběhla příprava a teď je očekávání, jak bude tým připravený na začátek sezóny, jak do ní dokáže vstoupit. Beru to tak, že si tím musel tým projít, aby pak mohl udělat další vytoužený krok - a tím je postup do Ligy mistrů. Zkušenosti z pohárových zápasů jsou jednou z věcí, co by nám měly pomoci.

Jaro jste dohrávali zdecimovaní, teď jste kompletní a máte k dobru posily. Další plus, že?

Věřím, že jo, ale jsou to jen předpoklady a spekulace. Sebevědomí musíme prokázat teprve v zápase. Cítíme se být silní, musíme to však potvrdit.

Před odjezdem na EURO do Francie jste se zranil, dovolená pak byla krátká. Jak jste dobíjel baterky?

Už jsem zdravotně stoprocentně v pohodě, nebylo to těžké. Po čtrnácti dnech odpočinku jsem se už těšil na kluky, že se zase zapojím. Nebyl to pro mě žádný problém.

Jak dopadne úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Steauou Bukurešť?
Zvítězí český zástupce
72 %
Nerozhodně
9,1 %
Vyhraje rumunský tým
18,9 %
Celkem hlasovalo 5557 čtenářů.

Reklama

Související témata: