Hlavní obsah

Sparta - Steaua 1:1Remíza je chabá, Sparta si nachystala pekelnou rumunskou odvetu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Šural 1 : 0
75. Stanciu 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Letenské naděje na postup do play off Ligy mistrů žijí. Nejsou však zdaleka tak velké, jak by se po domácím zápase slušelo. Fotbalisté pražské Sparty v prvním utkání 3. předkola se Steauou Bukurešť jen remizovali 1:1, což je před odvetou v pekelném rumunském prostředí nepříjemná výchozí pozice. Letenští šli do přestávky Šuralovým gólem do vedení, druhou půli však nezvládli. Odveta v Bukurešti se hraje příští středu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural (vpravo) se raduje z gólu proti rumunskému týmu Steaua Bukurešť.

Článek
Fotogalerie

Sotva zápas začal, už mohli Pražané prohrávat. Hned ve 4. minutě měl totiž Stanciu tutovou šanci, jeho umístěnou hlavičku ovšem Bičík skvěle vyrazil a ukázal, proč i po příchodu reprezentanta Koubka zůstává na Letné mezi tyčemi jedničkou. Prakticky hned z protiútoku připravil Konaté šanci pro Dočkala, který ovšem vypálil přímo do brankáře.

V úvodu se rozhodně nenaplňovaly zvěsti, že rumunský vicemistr už je jen stínem bývalého úspěšného týmu. Hráči Steauy se lépe pohybovali a nedělalo jim žádný problém přecházet do rychlého protiútoku.

Sparta zahrozila Brabcovou hlavičkou či Lafatovou střelou z první, Rumuni se však nenechávali přišpendlit pod očekávaný tlak domácích. Ti si první tutovku vypracovali až ve 30. minutě. Po Dočkalově centru a Lafatově dorážce zblízka už zvedali ruce nad hlavu, gólman Nita ovšem zázračně zareagoval.

Matný výkon po přestávce

O pět minut později se už ale Sparta dočkala. Konaté vybojoval roh, Dočkal ho rozehrál přesně a Šural hlavou otevřel skóre. Letenské to navnadilo a poznali, že když na soupeře zatlačí, začne zmatkovat.

Jenže sparťané ho nechali žít, po přestávce byl jejich výkon dlouho matný a nervózní, pustili Steauu do dvou šancí. Na hřiště přišli Fatai a Matějovský, ovoce to však nepřinášelo.

A tak přišel trest. Agilní Stanciu došel těsně před vápno pro přímý kop, který sám precizně proměnil. Srovnal na 1:1, čímž sparťanské akcie pro odvetu rapidně poklesly.

Úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů:
Sparta Praha - Steaua Bukurešť 1:1 (1:0)
Branky: 35. Šural - 75. Stanciu. Rozhodčí: Sieber - Seidel, Achmüller (všichni Něm.). ŽK: Matějovský, Zahustel, Frýdek, Kadlec - Stanciu, Aganovič, Tamas, Pintilii, Enache. Diváci: 13 257.
Sparta: Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel (79. Costa), Frýdek, Dočkal, Čermák (63. Matějovský), Konaté - Šural (59. Fatai), Lafata. Trenér Ščasný.
Steaua: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momčilovič - Achim (89. Popescu), Pintilii, Stanciu, Aganovič (62. Sulley) - Golubovič, Tudorie (54. Popa). Trenér Reghecampf.
Zvládnou fotbalisté Sparty odvetu v Bukurešti a postoupí?
Ano
25,1 %
Ne
74,9 %
Celkem hlasovalo 21232 čtenářů.

Reklama

Související témata: