Hlavní obsah

Postup je stále otevřený, věří Ščasný. Chyběly mu výkony na hranici sto procent

Praha

Těžko pochopitelné ochabnutí a vypadnutí z role ve druhém poločase je může přijít draho. Fotbalisté pražské Sparty v prvním duelu 3. předkola Ligy mistrů se Steaou Bukurešť jen remizovali 1:1, což je před bouřlivou odvetou vážný problém. „Kdybychom pokračovali tak, jak jsme končili první půli, bavili bychom se teď jinak. Jenže druhá půle dobrá nebyla,“ mračí se trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný má po prvním duelu o Ligu mistrů starosti.

Článek
Fotogalerie

Nezklamal vás přístup hráčů?

Nechci se do kritiky pouštět hned po zápase, nerad bych mluvil v prvních pocitech. Ale u některých hráčů tam určitě nebyl výkon odpovídající takovému zápasu. Kdybychom zápas chtěli vyhrát výrazněji, což jsme mohli a měli, tak bychom museli podat výkony na hranici sto procent. A to tam nebylo.

Ale jak to, šlo přece o Ligu mistrů...? Když jste o ni hráli před rokem proti CSKA, předvedli jste mnohem víc energie, rychlosti, důrazu. Se Steauou jak by šlo o přátelský zápas.

Na laika to tak někdy působí. Soupeř byl tentokrát jiný. Kdybychom pokračovali tak, jak jsme končili první půli, bavili bychom se teď jinak. Jenže druhá půle dobrá nebyla. V záloze nám markantně chyběl Vácha. Soupeři však někteří hráči také, takže nemá cenu o tom diskutovat. Jednotlivce teď hodnotit nebudu. Nedokázali jsme u některých udržet standard po celých devadesát minut. To byl problém.

Nevyšel vám ani vstup do zápasu, do přestávky jste se ale zvedli.

Trvalo nám dvacet, pětadvacet minut, než jsme se dostali do zápasu. Byla na nás patrná nervozita. Největší chyba byla, že jsme po úvodním gólu nepřidali jeden, dva další.

Nedošly vám během druhé půle síly?

Soupeř vystoupil hodně vysoko, do celé naší trojky. My jsme už nedokázali uhrát dlouhé míče, neporadili jsme si s tím. Nepodrželi jsme balóny na půlce soupeře. Nevím proč, ale silami to nebylo. Někdy mužstvo takhle v zápase reaguje.

Co teď musíte předvést za týden v odvetě?

Určitě zahrát líp než v druhé půli, každopádně. Pořád to nevidím jako ztracené, postup je stále otevřený. Musíme ale být nebezpečnější než ve druhé půli, tam toho bylo strašně málo. A musíme dát branku, to je po prvním utkání jasné.

Reklama

Související témata: