Hlavní obsah

Plzeň neinkasuje, ale chybí jí góly. Málo střílíme, mrzí Pivarníka

Plzeň

Čtyři poslední zápasy – jediná inkasovaná branka, ovšem jen dvě vstřelené. Plzeň v úvodu sezóny není produktivní. I v úterním úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů proti Karabachu měla herně navrch, finální fáze ale drhla. Pouze Krmenčík trefil po rohu hlavou tyč.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně se drží za hlavu po neproměněné šanci.

Článek

„Těžko se k tomu vyjadřovat, všechna čtyři utkání byla s vysoce kvalitními soupeři. Byli jsme vždy lepší, vytvořili si víc šancí. Věřím, že postupně nabereme herní rytmus a góly začnou přicházet," řekl trenér Roman Pivarník.

Na nedávném herním kempu v Rakousku se Plzeň střelecky prosadila proti Düsseldorfu (1:1) a Basaksehiru (1:0). V generálce s Lokomotivem Moskva vyšla naprázdno (0:0), stejně i teď s Karabachem.

Ázerbájdžánci, vyhlášeni pevnou defenzívou, se zakopali před vlastní šestnáctkou. Jedním z receptů, jak na podobný „beton" vyzrát, je střelba ze střední vzdálenosti. Touto zbraní ale viktoriáni šetřili. „Dozadu je to slušné, gólů ale moc nedáváme. Většinou to chceme dovést až do kuchyně," podotkl kapitán Roman Hubník.

„Snad jediné, co klukům můžu vytknout, je malá odvaha chodit do šestnáctky. Bylo to ale hodně složité, prostory byly ucpané. A také mě mrzí, že málo střílíme zpoza šestnáctky," podotkl Pivarník, který byl jinak s výkonem Viktorie spokojený. „Neviděl jsem, že by někdo Karabach v posledních zápasech takhle zatlačil. Věřím, že v Baku uhrajeme výsledek, který nám zaručí postup," dodal kouč.

Reklama

Související témata: