Hlavní obsah

Vládci Steauy by nestačil postup, má zálusk i na záložníka Sparty

Praha

Cíl má jasný, na úkor Sparty chce majitel Steauy Gigi Becali se svým týmem do další fáze fotbalové Ligy mistrů. Ale možná zkusí získat od Letenských ještě více. Zvláště když nadějnou remízu 1:1 z Prahy promění na domácí půdě v Bukurešti v postup. Středem zájmu se stává Tiémoko Konaté, záložník českého účastníka kvalifikace LM.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Tiémoko Konaté během utkání play off Evropské ligy s Krasnodarem.

Článek

Rumunská média zaznamenala slova kontroverzního vládce klubu, který stojí sparťanům v cestě do hlavní části milionářské soutěže. Hned o třech možných posilách se rozpovídal. A přidal i jedno konkrétní jméno...

„Výborný hráč," rozplýval se Becali na adresu sparťana pro web sport.ro. Šéfa Steauy - zdaleka ne jako prvního - zjevně zaujaly ofenzivní schopnosti hráče z Pobřeží slonoviny, který dělal obraně protivníka spoustu starostí.. „Pokud postoupíme, mohl bych ho koupit," uvedl dále.

Pikantní je, že Becali nezřídka v minulosti čelil obvinění, že se vyjadřuje rasisticky, tmavá pleť francouzského hráče měla kdysi být i důvodem k tomu, aby jej neangažoval do svého klubu. Tentokráte ale zdá se problém v tomto není. Už se píše i o ceně, odhaduje se překvapivě nízko - na 20 miliónů korun.

Co na to Sparta? Postupem by odpověděla jednoznačně.

„S odchody už se nepočítá," vyjadřovali se i šéfové Sparty už po odchodech cenných postav Krejčího a Schicka do Itálie. Ale vyřazení by asi výrazně měnilo situaci.

Reklama

Související témata: